Avocat dreptul familiei

avocat-dreptul-familiei

Avocat dreptul familiei – Dreptul familiei este un domeniu de practică juridică care se concentrează asupra problemelor care implică relații de familie, cum ar fi adopția, divorțul și custodia copilului, printre altele. Avocații care practică dreptul familiei pot reprezenta clienți în procedurile judiciare de familie sau în negocierile conexe și pot elabora documente juridice importante, cum ar fi petițiile instanțelor sau acordurile de proprietate.

Puteti vizita si: avocat pt infintare firma (SRL, S.A) in Bucurestiavocat in drept civil din Bucuresti

Statele au dreptul de a stabili “cerințe formale rezonabile” pentru căsătorie, inclusiv vârsta și capacitatea juridică, precum și regulile și procedurile pentru divorț și alte aspecte legate de dreptul familiei. Înainte de hotărârea Curții Supreme care legalizează căsătoria între persoane de același sex, unele state au restricționat căsătoria (și divorțul) numai în cazul cuplurilor de sex opus.

avocat dreptul familiei
avocat dreptul familiei

Avocat dreptul familiei – Aspecte importante

 

Următoarele aspecte pe care le vom prezenta reprezintă o bază în ceea ce priveşte dreptul familiei, dar și ce implică aceasta.

Puteti vizita si: avocat divort Bucuresti sau onorariu avocat Bucuresti.

Termeni utili pe care trebuie să-i știți

  • Emanciparea : este un proces în instanță prin care un minor devine auto-susținător, își asumă responsabilitatea pentru bunăstarea să și nu mai este în grija părinților săi.
  • Proprietatea maritală : proprietatea dobândită de oricare dintre soți în timpul căsătoriei care este divizată după divorț.
  • Pensie alimentară : o indemnizație acordată unuia dintre soți către celălalt pentru ajutor în timpul sau după separarea legală sau divorț.
  • Contract prenupţial: Un acord încheiat între un bărbat și o femeie înainte de căsătorie, în care renunță la drepturi viitoare asupra proprietății celuilalt în caz de divorț sau deces.
avocat dreptul familiei
avocat dreptul familiei

Avocat dreptul familiei – Motive pentru a angaja un avocat specializat în dreptul familiei

 

Majoritatea avocaților specializaţi în dreptul familiei reprezintă adesea clienții în procedurile de divorț, dar şi în alte proceduri care ţin de această ramură, pe care le vom detalia în cele ce urmează. Având în vedere faptul că dreptul familiei este un domeniu de practică relativ larg, include aspecte precum asistența maternală și drepturile reproductive.

Întrucât chestiunile legate de dreptul familiei sunt foarte importante, având un profesionist de încredere de partea dvs., vă poate ajuta să vă asigurați că cei dragi sunt reprezentați și protejați în mod corespunzător în orice proces legal. Şi aici recomandam cu toată încrederea pe Andreea Vasile, avocat specializat în drept civil, alături de consilierul juridic Giorgiana Vasile, care va asigura servicii de calitate în orice situaţie delicat din punct de vedere legal.

avocat dreptul familiei
avocat dreptul familiei

Avocat dreptul familiei – Cele mai frecvente motive pentru a angaja un avocat de familie includ:

 

Divorțul : Avocații specializaţi în divorț sunt de obicei calificați la împărțirea proprietății maritalului, la calcularea sprijinului pentru soți și la propunerea unui plan de custodie, vizitare și susținere a copilului (dacă este cazul).

Suport pentru copii : Ordinele de judecată și acordurile de decontare care implică atât custodia, cât și sprijinul sunt, de obicei, incluse în cazul unui divorț mai mare, dar pot fi revizuite odată cu schimbarea condițiilor. De exemplu, sprijinul pentru copii poate fi modificat după ce situația financiară a părintelui ne-custodie se modifică.

Adoptarea / Asistenta maternală : Adoptarea este un proces complex care diferă în funcție de tipul de adopţie. Prin urmare, este important să se consulte cu un avocat de familie.