Avocat drept comercial – Litigii comerciale

avocat-drept-comercial

Avocat in drept comercial – Dreptul comercial este ramura dreptului privat care cuprinde un ansamblu unitar de norme juridice care reglementeaza relatii sociale, patrimoniale si nepatrimoniale din zona de comert. Aceste relatii apar intre persoanele cu calitate de comerciant. Dreptul comercial are rolul de a reglementa materia comerciala.

 

Avocat in drept comercial  – Infiintari firme

 

Pentru infiintarea unei firme este necesar ca administratorul sau administratorii sa depuna o serie de acte la Registrul Comertului si la alte institutii abilitate, in functie de tipul firmei infiintate.

In sensul acesta este recomandata colaborarea cu un avocat in drept comercial pentru ca lucrurile sa se desfasoare mai repede. Un avocat stie exact ce acte sunt necesare in functie de specificul firmei si va ghida corespunzator clientul in demersul de a deschide o astfel de entitate.

 

Avocat in drept comercial  – Modificare, redactare act constitutiv

 

In actele firmei pot sa apara modificari ce sunt impuse de conditiile in care se desfasoara activitatea si de anumite modificari legislative. Toate modificarile ce sunt aduse actului constitutiv sunt inregistrate in mod obligatoriu si la registrul comertului.

Modificarile se fac prin hotarare AGA asi trebuie publicate in Monitorul Oficial. Pentru a face astfel de modificari, colaborarea cu un avocat in drept comercial este cea mai buna solutie deoarece acesta va sti cum sa formuleze anuntul pentru a obtine cel mai mic cost si va redacta corect modificarile asupra actului constitutiv.

 

Avocat in drept comercial  – Completare obiect de activitate

 

In functie de domeniul de activitate, o firma poate alege mai multe coduri CAEN care sa determine obiectul de activitate principal si pe cele secundare. In sensul acesta, avocatul va explica clientului sau diferentele dintre coduri CAEN care par asemanatoare sau identice.

Chiar daca anumite definitii ale unor coduri pot parea ca inseamna acelasi lucru, in realitate un cuvant poate schimba cu mult domeniul de activitate. Un avocat pe comercial va sti exact ce anume se potriveste firmei pe care o deschide si astfel sunt evitate greselile.

 In momentul in care au fost alese coduri CAEN gresite, se va relua procedura de alegere si se vor face modificari in actul constitutiv ceea ce implica mai multe costuri si timp pierdut.

Cu ajutorul unui avocat, clientul va alege de la bun inceput domeniul de activitate corect.

 

Avocat in drept comercial  – Cesiune parti sociale, intrare/retragere asociati

 

Cesiunea partilor sau a actiunilor reprezinta actul juridic prin care asociatul sau actionarul cedent, transfera catre un individ sau catre mai multi indivizi denumiti cesionari, asociati sau straini de asociatie, parti sociale si actiuni. Cea mai simpla si rapida varianta prin care in SRL poate intra un nou asociat este majorarea de capital.

Astfel, asociatul sau asociatii convin asupra deciziei cuprivire la intrarea unui nou asociat in firma in conditiile in care acesta mareste capitalul social, devenind astfel asociat in firma. Dupa aceasta majorare urmeaza cesiunea partilor sociale. Cu ajutorul unui avocat in drept comercial, aceste etape se vor desfasura mai repede si mai eficient, fara greseli si fara drumuri inutile.

 

Avocat in drept comercial – Schimbare sediu social

 

Pentru schimbarea sediului social sunt necesare aproximativ 10 documente, cum ar fi:

 • Cererea de inregistrare;
 • Declaratia pe proprie raspundere;
 • Hotararea AGA;
 • Documentul care justifica sediul social;
 • Cererea adresata ANAF pentru obtinerea certificatului care atesta ca in sediul social nu au fost inregistrate documente care sa sugereze pierderea dreptului de utilizare;
 • Act constitutiv actualizat;
 • Declaratie pe proprie raspundere pentru sediul social;
 • Certificat de inregistrare a sediului social;
 • Aviz pentru schimbarea destinatiei imobilului cu regim de locuinta, avize prevazute de lege, imputerniciri speciale pentru persoanele care pun in aplicare formalitatile legale;
 • Dovezile de plata ale tarifelor legale cum ar fi cel de publicare in Monitorul oficial.

Avand in vedere numarul de hartii necesare si specificul lor, se pot strecuta erori in redactare sau pot fi trecute cu vedrea anumite modificari, motiv pentru care se recomanda colaborarea cu un avocat in drept comercial.

 

Avocat in drept comercial – Modificare denumire/emblema

 

Pot aparea mai multe motive pentru care este necesar ca numele unei firme sa se modifice. La fel ca si la infiintare se vor urma etape clare si anume se va verifica disponibilitatea denumirii si se vor face toate actele necesare ca si la infiintare.

Colaborarea cu un avocat specializat in drept comercial va fluidiza foarte mult lucrurile, datorita experientei sale.  Si pentru schimbarea emblemei sunt necesare numeroase documente. Nu vei mai fi nevoit sa te muti de la o coada interminabila la alta pentru ca avocatul stie exact ce anume are de facut.

Avocat in drept comercial – Schimbare forma juridica

 

Modificarea formei juridice a unei firme este o schimbare complexa atat din punct de vedere procedural, cat si din punct de vedere formal. Este important de mentionat ca numarul de acte necesare este direct proportional cu cele de la infiintare si pentru a face schimbarea este necesara foarte multa atentie. Din acest motiv, un avocat specializat in drept comercial este cea mai buna solutie.

 

Avocat in drept comercial – Fuziune si Divizare

 

Fuziunea si divizarea reprezinta procedee juridice prin care societatile comerciale se restructureaza cu scopul de a se adapta la anumite activitati comerciale si pentru a obtine dimensiunea perfecta pentru a da forta economica firmei reducand costurile si contracarand concurenta.

Fuziunea si divizarea sunt reglementate prin legi specifice, iar prin colaborarea cu un avocat in drept comercial, toate operatiunile necesare vor fi implementate rapid.

 

Avocat in drept comercial – Dizolvare, lichidare, radiere

 

Dizolvarea societatii intervine atat voluntar cat si involuntar iar modul de dizolvare sau lichidare al acestei societati este stabileste cu ajutorul actului constituitiv indiferent de modul de organizare. Societatile se dizolva doar prin hotarare AGA.

Radierea unei firme reprezinta ultima etapa din viata sa si are loc dupa dizolvare sau lichidare. Radierea implica incetarea completa a functionarii asociatiei. In toate aceste etape, un avocat pe comercial, reprezinta solutia optima pentru rapiditate si eficienta.

 

Cum poate fi gasit un avocat in drept comercial

 

Utilizand expresiile avocat comercial Bucuresti, avocat drept comercial sau avocat comercial Sector 3, precum si altele similare, se va gasi avocatul perfect pentru o anumita situatie specifica dreptului comercial.

Prezenta avocatului specializat in drept comercial in realizarea actelor si a documentelor necesare, ajuta la modificari si infiintari de firme realizate rapid si fara batai de cap.

Litigiul comercial este un termen larg care se referă la soluționarea tuturor operațiunilor și relațiilor de contencios corporativ, de la încălcarea contractului la litigiile acționarilor.

Pentru a ajuta la soluționarea litigiilor de afaceri, cum ar fi acestea, cât mai rapid și mai eficient posibil, este vital să consultați avocații comerciali în materie de litigii, care să ofere soluții practice și comerciale.

Puteti vizita si: avocat pt infintare firma (SRL, S.A) in Bucurestiavocat in drept civil din Bucuresti

De exemplu, Andreea Vasile oferă consultanță și asistență pentru a proteja interesele clienților. De asemenea, acţionează pentru clienți în diferite sectoare și au un record de succes de primă clasă. Printre altele, au expertiză specializată care ajută clienții să rezolve:

 • litigiile care apar în cursul desfășurării unei afaceri, cum ar fi gestionarea sau deținerea întreprinderii sau în legătură cu proprietatea comercială
 • litigiile privind contractele comerciale cu privire la toate tranzacțiile comerciale
 • lichidarea petițiilor și alte chestiuni legate de insolvență
 • conflictele de proprietate intelectuală
avocat-drept-comercial
avocat-drept-comercial

Avocat drept comercial – Gasim cele mai bune solutii

 

Sunt gasite celei mai bune soluții posibile și se examinează toate căile disponibile, inclusiv arbitrajul și alte forme de soluționare alternativă a litigiilor. Dacă sunteți în căutarea unor avocați extrem de experimentați, care știu cum să construiască o strategie câștigătoare, adaptată nevoilor și bugetului dvs., vă rugăm să le contactați.

Puteti vizita si: avocat divort Bucuresti sau onorariu avocat Bucuresti.

Dreptul comercial, cunoscut și că dreptul comerțului, este un corp de lege care se aplică drepturilor, relațiilor și comportamentului persoanelor și întreprinderilor care se ocupă de comerț și vânzări. Se consideră adesea o ramură a dreptului civil și se ocupă atât de aspecte legate de dreptul privat, cât și de dreptul public.

Conștientizarea comercială poate fi pur și simplu definită ca fiind la zi cu privire la întâmplările zilnice și evoluțiile din lumea comercială și comercială. O parte semnificativă a legislației se învârte astăzi în jurul afacerilor și comerțului de pe piață, între orașe și regiuni și între zonele geografice.

Conștientizarea comercială este, prin urmare, una dintre cerințele cheie pe care un avocat bun și competent trebuie să-l stăpânească. Din păcate, conștientizarea comercială nu are loc inopinant, astfel încât depinde de fiecare persoană în parte. În primul rând trebuie să se dezvolte într-o perioadă de timp, începând cu educația juridică de bază și cu creșterea în timp ce vă îmbarcați în cariera juridică și urcați pe scară. Pentru toți avocații aspiranți, conștientizarea comercială este un atribut important care poate face diferența dintre a deveni și a nu deveni avocat.

Avocat drept comercial – Litigii comerciale

 

Litigiul comercial este un termen larg care se referă la soluționarea tuturor tipurilor de tranzacții și relații juridice controversate prin acțiuni în instanță. De la încălcarea contractului la litigiile acționarilor, dacă aveți nevoie de consiliere sau reprezentare în litigii comerciale, vă putem ajuta. Pentru a ajuta la soluționarea litigiilor de afaceri, cum ar fi acestea, cât mai rapid și mai eficient posibil, este vital să consultați avocații comerciali în materie de litigii, care să ofere soluții practice și comerciale.

Dreptu comercial, este definit ca fiind o ramură a dreptului privat, cuprinzând ansamblul reglementărilor privind relațiile sociale cu caracter de comercialitate. Obiectul dreptului comercial este raportul juridic comercial, adică o relație socială formată pe baza unei norme juridice comerciale și în care participanții devin titulari de drepturi și obligații comerciale și a căror poziție juridică este egală.

Legislaţia din domeniul juridic prevede ca un avocat de drept comercial să depună toată diligenta pentru apărarea drepturilor şi a intereselor legitime ale clientului sau în cadrul unui litigiu de natura comercială. Graţie experienţei temeinice în domeniu, avocatul are rolul de a-şi sfătui clientul cu profesionalism şi promptitudine, astfel încât beneficiarul să se bucure de cele mai eficiente soluţii în funcţie de complexitatea problemelor juridice pe care le întâmpină. În cele ce urmează, iată care este rolul unui avocat de drept comercial în vederea soluţionării litigiilor din acest sector de activitate.

avocat-drept-comercial
avocat-drept-comercial

Un avocat de drept comercial apăra interesele clienţilor

 

Un avocat de drept comercial cunoaşte legislaţia comercială, precum şi cea de procedura civilă, prin urmare are abilităţile necesare de a face fata cu succes unui litigiu comercial în care îşi reprezintă clientul.

Scopul său îl constituie apărarea drepturilor şi intereselor legitime ale persoanelor fizice şi juridice, în faţa tuturor instanţelor de judecată, autorităţilor şi instituţiilor.

 

Un avocat de drept comercial propune soluţii eficiente

 

Activitatea unui avocat de drept comercial se realizează prin consultaţii şi cereri cu caracter juridic comercial, asistenta şi reprezentare juridică în fata organelor de jurisdicţie, apărarea cu mijloace juridice specifice a drepturilor, redactarea de acte juridice sau orice alte mijloace prin care se exercita dreptul la apărare, în condiţiile legii.

avocat-drept-comercial
avocat-drept-comercial

Un avocat de drept comercial caută abordări actuale

 

Pe lângă reprezentarea în instanţa şi propunerea celor mai bune soluţii adaptate fiecărui caz în parte, un avocat specializat în drept comercial are rolul de a se implica în permanenţă în înţelegerea aspectelor legale care vizează activitatea economică desfăşurată de clienţii săi. Este şi cazul avocatei Andreea Vasile care se remarca pe piaţa avocaturii din România datorită abordării succesului.

Nouă paradigmă juridică este centrată pe nevoile actuale ale omului modern şi pe relaţia care se construieşte între avocat şi clientul sau. Beneficiarii serviciilor juridice oferite de o casă de avocatură vor achita un onorariu echitabil, flexibil şi extrem de avantajos pentru ei. Astfel, clientul este pus pe primul loc pentru ca acesta să obţină cele mai bune soluţii şi să se bucure cât mai rapid de rezultatele oferite.

avocat-drept-comercial
avocat-drept-comercial

Avocat drept comercial – Servicii de calitate

 

Indiferent dacă este vorba despre înființarea afacerii dvs., informații despre contracte sau de a ajuta la soluționarea unui contract , parteneriat, disputa acționarilor sau consiliere cu privire la cerințele legale și datorii comerciale, experții în afaceri juridice Andreea Vasile poate ajuta cu fiecare aspect al litigiilor comerciale.

Suntem o societate dinamică a litigiilor comerciale cu sediul în Bucureşti. Noi punem interesele clienților noștri în centrul tuturor lucrurilor pe care le facem. Lucrăm atât cu întreprinderile, cât și cu persoanele particulare, oferindu-le consultanță juridică și sprijin care este unic pentru ei și situația lor. Nu credem doar să oferim soluții unice pentru toate problemele comerciale. Ne vom concentra pe circumstanțele specifice înainte de a elabora cel mai bun și mai rentabil mod de a vă ajuta să vă atingeți obiectivele.

avocat-drept-comercial
avocat-drept-comercial