Avocat autorizatie de mediu

Avocat autorizatie de mediu – Poate ati luat decizia de a va infiinta o firma proprie in Romania, atunci ar trebui sa stiti ca acesta nu este un proces atat de dificil precum pare, daca, desigur, aveti consultanta juridica necesara si urmati pasii corespunzatori.

In momentul de fata, in Romania sunt firme care desfasoara activitati ce pot avea impact asupra mediului si trebuie sa obtina de la autoritati mai multe documente, pentru a fi in legalitate. Daca nu sunt obtinute aceste documente aceste firme risca amenzi ce pot ajunge si pana la 100.000 de lei.

Puteti vizita si: avocat pt infintare firma (SRL, S.A) in Bucurestiavocat in drept civil din Bucuresti

Autorizatia de mediu este un act administrativ ce trebuie sa il obtina agentii economici care desfasoara activitati cu un impact major asupra mediului, indiferent de natura acestora. Normal ca aceasta autorizatie de mediu se poate emite doar de autoritatea pentru protectia mediului, eliberandu-se un act nou pentru diferite societati nou infiintate sau prelungindu-se pentru cele carora le expira termenul de valabilitate al actului respectiv.

avocat-autorizatie-mediu
avocat-autorizatie-mediu

Autorizatie de mediu – Acte necesare pentru obtinere

 

O prima actiune pentru obtinerea autorizatiei de mediu este aflarea obligativitatii in functie de specificul activitatii. Se afla un document ( Ordinul nr. 1798 din 19.11.2018) care mentioneaza toate codurile CAEN care au obligatia de a obtine autorizatia de mediu.

In continuare, trebuie sa treceti la urmatorul pas, si anume, de intocmire a dosarului in vederea autorizarii. In cazul in care doriti sa obtineti mai mult timp si sa apelati la o firma de consultanta de mediu, acesta va prelua intreaga responsabilitate pentru obtinerea autorizatiei de mediu.

Puteti vizita si: avocat divort Bucuresti sau onorariu avocat Bucuresti.

Veti avea nevoie de urmatoarele documente:

 • Cerere tip pentru eliberarea autorizatiei de mediu
 • O fisa de prezentare si o declaratia care se afla in Anexa 2 din OM nr. 1798/2007
 • Dovada prin care este facuta publica solicitarea prin cel putin una din modalitatile de informare prezentate in Anexa 3
 • Planul de situatie si planul de incadrare in zona obiectivului
 • Proces verbal de constatare pentru verificarea respectarii conditiilor impuse prin acordul de mediu intocmit potrivit Ordinului ministrului apelor si protectiei mediului sau, dupa caz, nota privind stadiul de realizare a programului de conformare existent.
 • Formularul de inregistrare prevazut in tabelul nr.1 din Anexa nr.5 insotit de documentele specificate de acestea, in cazul autorizarii activitatii gradinilor zoologice, acvariilor publice si centrelor de reabilitare sau de ingrijire.
 • O chitanta de la caseria agentiei pentru protectia mediului
 • Dosar plic.
avocat-autorizatie-mediu
avocat-autorizatie-mediu

Autorizatie de mediu – Verificari

 

Dupa realizarea si depunerea dosarului catre Administratia Nationala pentru Protectia Mediului, urmatoarea actiune pentru eliberarea autorizatie de mediu este verificarea pe teren, realizata de catre specialistii Autoritatii. In timpul verificarii se vor investiga toate actele in vederea stabilirii conformitatii, se va verifica amplasamentul precum si necesitatea unor acte suplimentare.

Dupa toate aceste procese, Administratia Nationala pentru Protectia Mediului va face publica decizia luata in maxim 90 de zile lucratoare de la data depunerii documentatiei complete, acesta fiind valabil 5 ani. Daca nu sunteti de acord cu ceea ce s-a decis de catre Administratia Nationala pentru Protectia Mediului, aceasta poate fi contestata in termen de 15 zile lucratoare de la data publicarii.

In cazul in care doriti sa prelungiti valabilitatea unei autorizatii de mediu deja existente, aceasta se cere cu 45 de zile inainte de expirarea acesteia; actele necesare solicitarii autorizatiei de mediu se depun la oficiul ANPM pe raza careia se afla amplasamentul.

Puteti accesa si avocat dreptul familiei, avocat dreptul muncii, avocat drept comercial.

avocat-autorizatie-mediu
avocat-autorizatie-mediu

Actele pe care trebuie sa le detina o firma conform OUG nr. 195/2005 privind protectia mediului sunt:

 

 • Acordul de mediu: este un act administrativ emis de autoritatea competenta pentru protectia mediului inconjurator, prin care sunt stabilite conditiile si, in functie de caz, masurile pentru protectia mediului inconjurator, care trebuie respectate in cazul desfasurarii unui proiect.
 • Autorizatia de mediu: este actul administrativ emis de autoritatea competenta pentru protectia mediului, prin care se stabilesc conditiile sau limitele de functionare a unei activitati existente sau ai unei activitati noi ce ar putea periclita mediul inconjurator, obligatoriu la punerea in functiune.
 • Autorizatia de mediu integrata: este actul administrativ emis de autoritatea competenta pentru protejarea mediului inconjurator, cu informarea prealabila a Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului, care ofera dreptul de a exploata in intregime sau in parte o instalatie, in anumite conditii, care sa asigure ca instalatia este conform prevederilor privind prevenirea si controlul integrat al poluarii; autorizatia poate fi obtinuta pentru una sau mai multe instalatii ori parti ale acesteia, aflate pe acelasi amplasament si exploatate de acelasi operator.
 • Avizul de mediu: este actul administrativ emis de autoritatea competenta pentru protectia mediului inconjurator, care aproba integrarea aspectelor privind protectia mediului incojurator in programul supus adoptarii.
avocat-autorizatie-mediu
avocat-autorizatie-mediu

Autorizatie de mediu – Sanctiuni Contraventionale

 

In general, sanctiunile contraventionale in cazul unui control de la Garda de Mediu sau alte organe de control abilitate sunt:

 • Absenta acordului de mediu duce la o amenda contraventionala cuprinsa 30.000 – 60.000 lei;
 • Absenta autorizatie de mediu duce si ea la o amenda contraventionala cuprinsa intre 30.000 – 60.000 lei;
 • Lipsa contractelor de preluare a responsabilitatii deseurilor colectate selectiv ( contract obligatoriu pentru toti agentii economici), conduce la amenda contraventionala cuprinsa intre 5.000 – 50.000 lei;
 • Lipsa Registrului de Evidenta a Gestiunii Deseurilor (obligatoriu pentru toti agentii economici), conduce la amenzi cuprinse intre 5.000 – 50.000 lei.

Obtinerea autorizatie de mediu poate fi un proces lipsit de obstacole daca angajati un avocat specializat in acest domeniu. O buna colaborare duce, cu succes, la atingerea tuturo obiectivelor propuse.

 

avocat-autorizatie-mediu
avocat-autorizatie-mediu

Exemple din domeniile cele mai importante pentru obtinerea autorizatiei de mediu

 

 • Autorizatie mediu deseuri – Transportul de deseuri periculoare se face de la generator sau detinator, denumit expeditor, catre operatorul economic care realizeaza operatia de colectare sau stocare, denumit destinatar, pe baza formularului, poate accepta efectuarea transportului, caz in care semneaza si stampileaza formularul, sau poate solicita informatii suplimentare din partea expeditorului.

Sunt necesare 6 exemplare originale pentru a obtine aprobarea transportului deseurilor periculoase si se pastreaza dupa cum urmeaza:

-un exemplar la expeditor

-un exemplar la destinatar

-un exemplar la transporator

-un exemplar la agentia judeteana pentru protectia mediului care a dat aprobarea pentru efectuarea transportului deseurilor periculoare

-un exemplar la inspectoratul pentru situatii de urgenta al judetului in raza teritoriala de actiune in care se afla expeditorul deseurilor periculoase

-un exemplar la agentia judeteana pentru procetia mediului in a carei raza teritoriala se afla expeditorul deseurilor periculoase.

 • Autorizatie mediu transport deseuri nepericuloase / Autorizatie mediu reciclare deseuri – Se realizeaza acelasi proces ca si pentru autorizatia de mediu pentru deseuri.

Pentru colectarea de deșeuri apartinand populație o sa fie necesar si acordul autoritatilor publice locale de pe raza de actiune a colectorului.

 • Autorizatie de mediu salon infrumusetare – La fel si ca alte autorizatii de mediu, este un proces destul de complicat pentru obtinerea tuturol documentelor necesare pentru obtinerea autorizatiei de mediu.

In primul rand, trebuie sa sti ca sunt o multime de autorizatii si avize de obtinut precum autorizatie de la Registrul Comertului, ASP, DSV, Protectia Mediului , Protectia Muncii, PSI si autorizatii personale pentru angajati.

avocat-autorizatie-mediu
avocat-autorizatie-mediu

De ce ai nevoie de un avocat pentru obtinerea autorizatiei de mediu

 

In mare parte, multe prsoane decid sa actioneze pe cont propiu pentru a obtine autorizatia de mediu pentru diferite domenii sau activitati care se desfasoara la firma lor.

Acest fapt este o greseala majora. In general, cei care actioneaza in felul acesta nu sunt bine informatii si au de pierdut timp, nervi, bani. Pentru a evita aceste neplaceri si pentru a economisii foarte mult timp si pentru ca totul sa se realizeze in termeni legali si in favoarea dumneavoastra va sfatuiesc sa apelati la un avocat.

Nu stiti la ce avocat sa apelati? Ei bine, avocatul Andreea Vasile este o alegere foarte buna avand in vedere istoricul pe care il are in aceasta meserie. Un avocat precum Andreea Vasile iti ofera consulanta juridica in tot ceea ce deriva din dreptul penal. Doar cu un avocat care este bine informat si cu o multitudine de cazuri rezolvate cu succes, poti sa dezvolti o strategie potrivita cara sa te ajute sa iti atingi obiectivul.

avocat-autorizatie-mediu
avocat-autorizatie-mediu

Autorizatie de mediu – Informatii suplimentare

 

Ne puteti gasi pe internet cu urmatoarele cuvinte cheie: „autorizatie mediu service auto”, „autorizatie mediu spalatorie haine”, „autorizatie mediu restaurant”, „autorizatie mediu transport deseuri periculoase” sau  „autorizatie mediu atelier tamplarie”, „autorizatie mediu abator”, „autorizatie mediu spalatorie auto”, „autorizatie mediu bucuresti”, „autorizatie mediu constructie casa”, „autorizatie mediu dezinsectie”, „autorizatie mediu deseuri”, „autorizatie mediu exploatare forestiera”, „autorizatie mediu ferma vaci”, „autorizatie mediu ferma porci”, „autorizatie mediu fier vechi”, „autorizatie mediu firma”, „autorizatie functionare mediu”.

Alte cuvinte: „autorizatii functionare mediu”, „autorizatie de mediu fabrica de mobila”, „autorizatie de mediu fabrica de bere”, „autorizatie de mediu firma reciclare”, „autorizatie de mediu incinerator”, „autorizatie de mediu salon infrumusetare”, „autorizatie mediu legislatie”, „autorizatie de mediu lege”, „autorizatie integrata de mediu legislatie”, „autorizatie mediu mobila”, „autorizatie de mediu moara”, „autorizatie mediu transport deseuri nepericuloase”, „autorizatie mediu online”, „obtinere autorizatie mediu”, „autorizatie mediu pentru spalatorie auto”, „autorizatie mediu pentru dezmembrari auto”, „autorizatie mediu pentru restaurant”, „autorizatie mediu pret”, „autorizatie mediu pentru vulcanizare”, „autorizatie mediu reciclare deseuri”, „autorizatie mediu spalatorie covoare”, „autorizatie mediu spital”,”autorizatie mediu transport substante periculoase”, „autorizatie mediu tamplarie”.