Avocat online – In zilele noastre exista un numar foarte mare de avocati priceputi sau mai putin priceputi, dar un lucru cert este acela ca alegerea unui avocat online iti poate scuti foarte mult timp si nu numai.
Raspunsurile la intrebarile dumneavoastra se vor trimite pe mail, nu se vor afisa aici pentru a pastra confidentialitatea. Multumim!
Avantajele alegerii unui avocat online sunt urmatoarele: timpul alocat cautarii unui avocat care sa raspunda cerintelor clientului, ori de cate ori exista o problema se reduce, confidentialitatea informatiilor si responsabilitatea fiecarui caz in parte este asigurata de catre firmele de avocatura, disponibilitatea permanenta pentru urgente, etc.
Puteti vizita si: avocat pt infintare firma (SRL, S.A) in Bucuresti, avocat in drept civil din Bucuresti
Avocat online – Cum se realizeaza activitatea
Conform legii numarul 51/1995, articolul 3” (1) Activitatea avocatului se realizeaza prin:
a) consultatii si cereri cu caracter juridic;
b) asistenta si reprezentare juridica in fata instantelor judecatoresti, a organelor de urmarire penala, a autoritatilor cu atributii jurisdictionale, a notarilor publici si a executorilor judecatoresti, a organelor administratiei publice si a institutiilor, precum si a altor persoane juridice, in conditiile legii;
c) redactarea de acte juridice, atestarea identitatii partilor, a continutului si a datei actelor prezentate spre autentificare;
d) asistarea si reprezentarea persoanelor fizice sau juridice interesate in fata altor autoritati publice cu posibilitatea atestarii identitatii partilor, a continutului si a datei actelor incheiate;
e) apararea si reprezentarea cu mijloace juridice specifice a drepturilor si intereselor legitime ale persoanelor fizice si juridice in raporturile acestora cu autoritatile publice, cu institutiile si cu orice persoana romana sau straina;
f) activitati de mediere;
g) activitati fiduciare desfasurate in conditiile Codului civil;
h) activitatile prevazute la litera g) se pot desfasura in temeiul unui nou contract de asistenta juridica;
i) activitati de curatela speciala potrivit legii si Statutului profesiei de avocat;
j) orice mijloace si cai proprii exercitarii dreptului de aparare, in conditiile legii.
Puteti vizita si: avocat divort Bucuresti sau onorariu avocat Bucuresti.
Avocat online – Alegeti un avocat specializat
Avocatii sunt foarte diferiti, in functie de pregatire, experienta, specializare, modalitatea de abordare a cazurilor, dar si de tipologia umana. Determinarea carui tip de avocat online aveti nevoie este esentiala, este intotdeauna de preferat sa contactati un avocat care este specializat in domeniul practicilor pe care le implica cazul dumneavoastra, acest lucru va permite avocatului sa va reprezinte cel mai bine interesele.
Un alt pas spre gasirea unui avocat online bun este revizuirea unor forum-uri de avocati online, pentru a va face o idee despre cei mai bine cotati si recomandati avocati online din Romania. Puteti de asemenea, sa examinati site-urile fiecarui avocat online 2019.
In plus, cautati informatii despre fiecare avocat, cum ar fi scoala de drept si domeniile de specializare, cautati cateva informații generale despre tipul de problema juridica cu care aveti nevoie de ajutor, inclusiv o sectiune de intrebari frecvente (FAQ) sau un blog cu articole care se refera la problemele juridice. Cei mai buni avocati online vor mentine site-uri web bine dezvoltate care ofera o multime de informatii viitorilor clienti.
Puteti accesa si avocat dreptul familiei, avocat dreptul muncii, avocat drept comercial.
Cat de importanta este expertiza
Cele mai multe site-uri ale avocatilor online vor oferi informatii despre fiecare avocat care lucreaza pentru firma. Aruncati o privire la istoricul educational al fiecarui avocat si la istoria muncii. De obicei, ar trebui sa cautati un avocat cu cel putin trei pana la cinci ani de experienta care practica tipul de lege cu care aveti nevoie de ajutor.
Firmele de avocatura pot avea de la un avocat la mai multi avocati, deci trebuie sa alegeti o firma de avocatura care credeti ca va fi cea mai potrivita situatiei dumneavoastra. Cu toate acestea, daca cautati pe cineva care sa va ajute cu un divort sau cu informatii mai detaliate despre parasirea locului accidentului, ati putea angaja mai degraba un avocat de la o firma mai mica.
Contactul este primul pas
Avocatului Andreea Vasile indeplineste toate cerintele expuse mai sus, ceea ce sporesc sansele ca ea sa fie urmatorul avocat al dumneavoastra.
Odata indepliniti pasii de mai sus, urmeaza sa contactati avocatii online pe care ii considerati ca vi se potrivesc cazului dumneavoastra. Majoritatea avocatilor fac numiri de consultare online gratuita. Cu toate acestea, unii pot solicita o taxa mica pentru o consultare.
Un alt pas pentru a alege un avocat corespunzator este prin intrebarea acestuia a unor detalii despre practica sa, precum si unde a mers la scoala de drept si altele. Raspunsurile avocatilor online nu ar trebuie sa puna vreo problema acestora, iar replicile lor ar trebuie sa fie sigure si la obiect.
Faceti alegerea corecta
Alegeti un avocat cu care va simtiti bine. In afara de experienta si cunoasterea puternica a legii, alegeti un avocat caruia credeti ca ii veti impartasi toate gandurile, si ii veti comunica cum doriti sa lucrati. Daca avocatul va face sa va simtiti inconfortabil in vreun fel, ar trebui sa alegeti pe altcineva care sa va reprezinte.
De asemenea, luati in considerare cat de bine avocatul a raspuns la intrebarile dumneavoastra. Daca mai multi avocati au calificarile pe care le cautati, trebuie sa alegeti pe cel cu care va simtiti cel mai confortabil.
Preturile platite pentru avocatii online, depind in functie de fiecare caz in parte. In anumite cazuri speciale, unde de asemenea platesti un avans cuprins intre 30-50% in functie de fiecare firma de avocatura, ei iti vor oferi dreptul la contact 24/7, iar pentru alte situatii mai putin delicate, nu e nevoie sa platesti avansul si cu siguranta nu ai nevoie nici de un avocat pe care sa il contactezi tot timpul. In cazul in care nu va puteti permite taxele avocatului in avans, intrebati despre aranjamente potentiale, cum ar fi planurile de plata. Mulți avocati online sunt dispusi sa lucreze cu dumneavoastra, bazandu-va pe nevoile dumneavoastra financiare.
Buna ziua ! Am fost 4 frati, mai traim doar 2. Dorim sa facem dezbatere de mostenire dupa decesul tatalui (in 2010). Tin sa precizez ca avem certificatele de deces al tatalui si al fratilor decedati. Una dintre surori care este decedata, are 2 copii plecati in strainatate de foarte multi ani. Celalalt frate decedat nu a avut familie si nici copii. Putem dezbate mostenirea cu certificatele de deces ale fratilor decedati fara ai chema in tara pe copii surorii decedate ? Va multumesc.
As avea o întrebare :am fost înfiata în anul 1988 de către nașa de botez,as putea renunța la numele ei după atâția ani și să revin la numele avut anterior?Țin sa precizez că persoana respectiva este decedată. Vă mulțumesc anticipat
Buna seara,mia sa supendat carnetul de 2 luni,as dori sa stiu daca il mai pot recupera,si daca este obligatoriu sa platesc amenda primita….. Va multumesc
Buna ziua, ce se intampla in cazul in care unul dintre proprietari a falsificat semnătura celuilalt proprietar pe un act de închiriere ?De la ANAF ni s-a spus ca am de plătit o suma ca si impozit pe chiria pe care nu am încasat-o in realitate,eu neștiind ca acea proprietate a fost închiriată.Am documentele doveditoare cu semnătura falsificată.Trebuie sa ma duc la poliție?
Buna ziua.
Mă adresez și eu cu o întrebare la dvs. Am o dispută cu primăria pe seama interpretării textului legii și anume legat de legea 227/2015 titlul IX capitolul II articolul 456 Scutiri alin. 1 litera s. Aș avea rugămintea să comentați cât se poate de obiectiv situația. Cum înțelegeți la ce se referă expresia din textul legii – clădirea folosită ca domiciliu – este prin această expresie pusă o condiție pentru a putea stabili care clădire beneficiază de scutirea de la impozit în cazul în care persoana în cauză are în proprietate mai multe clădiri sau o limitare a ariei activităților pe care persoana în cauză o poate desfășura în acea clădire și anume a-l folosi exclusiv pentru a locui acolo. În situația mea motivul disputei fiind acela că la această adresă de domiciliu este înregistrat și un II și pe acest motiv nu se dorește acordarea scutirii de la plata impozitului decât în parte, pentru încăperile în care efectiv locuiesc. Vă rog așadar să interpretați și în opinia dvs textul legii citind doar acest punct s.) și apoi comparând formularea cu formulările folosite la celelalte puncte din art. 456 alin. 1. De ex. punctele p.), r.) și t.).
Problema Juridica: BUNA ZIUA. AM NEVOIE DE UN SFAT DIN PARTEA DVS. DETIN O PORTIUNE DINTR-O CASA MAI MARE UNDE MAI LOCUIESC ALTE 3 FAMILII. PORTIUNEA CARE IMI APARTINE ESTE LA PARTER IN SUPRAFATA DE APROXIMATIV 100 MP. AM UN LOT DE TEREN IN FATA DE 32 MP SI INCA UN LOT DE TEREN IN SPATE IN SUPRAFATA DE 60 MP. PT A AVEA ACCES LA LOTUL DIN SPATE( CEL DE 60 MP) TREBUIE SA TREC PRIN CURTEA UNUI VECIN. AM DEASEMENEA SI LOC DE TRECERE INSCRIS IN ACTE , DAR PERSOANA IN CAUZA NU IMI DA VOIE SA TREC . LOTUL DIN SPATE ERA INGRADIT, DAR FIIND PLECAT DE MULTI ANI IN ITALIA, A PROFITAT DE ABSENTA MEA SI A DEMOLAT GARDUL , A DEPOZITAT TOT FELUL DE GUNOAIE SI ACUM PRETINDE CA I APARTINE. DIN CATE AM INTELES ARE SI CEVA PROBLEME PSIHICE. EU NU MAI LOCUIESC ACOLO, DAR AS VREA SA VAND. LUMEA VINE SA VADA IMOBILUL , DAR CAND INTELEG CARE E SITUATIA RENUNTA… SE POATE FACE CEVA IN ACEASTA SITUATIE? SAU TREBUIE SA MA RESEMNEZ ?VA MULTUMESC.
buna ziua, sora mea m-a pus martor in procesul ei de partaj, eu sunt in belgia acum, vreau sa stiu cum anulez prezenta mea in proces. multumesc
Buna ziua, este legal să se calculeze penalizari la vanzarea unui autoturism inmatriculat în Timisoara acum 12 ani având domiciliul actual de 10 ani într-o comuna din judetul Timis pe motiv ca nu am transferat autoturismul sa achit impozitul în acea comuna la 30 de zile de când am schimbat domiciliul ? În lege nu scrie ca se aplica penalizari. Dacă e legal, ce penalizari se aplica? Cât la suta din impozit? In cei 12 ani am achitat impozitul anual la timp in Timisoara.
Buna seara,
Am o situație :
Vreau sa îmi dau demisia cu art. 81 Alin. 1
Dar totodata imi este frica ca in perioada de preaviz sa renunțe angajatorul la ea parțial dau total și sa nu am timp sa îmi găsesc job între timp, fiind și sărbătorile de iarna in imediata perioada ?
Buna ziua .Am facut succesiunea cu sora mea si actele proprietatilor au rămas la ea.Eu am.doar certificatul meu de moștenitor.Poate sa mi faca vre un fals si sa mi vândă vre o proprietate fără știrea mea.
Buna seara. Am o problemă relativ minoră. Sunt chemat la tribunalul botosani pe 28 noiembrie pentru In dosarul cu obiectul: confirmare renunțare urmărire penală. Eu nu mai am nici un interes in acest proces deoarece paguba a fost recuperată. M-aș prezenta la proces dar sunt la munca in Belgia. Cum as putea rezolva această problemă? Multumesc anticipat.
Suntem divorțaților.Nu am făcut partaj in ideea ca totul rămâne fiicei noastre…acum am înțeles sa a intabulat apartamentul și îl pune de vânzare.Exista vreo cale???nu știu se mai poate face ceva?Specific ca eu locuiesc actualmente in Italia și bunul este in Romania
Buna seara. Am și eu o întrebare. Eu sunt cununata de ceva timp și avem un copil împreuna de 7 luni, el îmi spune ca pleacă și îmi ia copilul. Are dreptul de a-mi lua copilul ?
buna ziua , lucrez in invatamant sint calificata lucrez suplinitoare ,doresc sa aflu daca am dreptul in timpul vacantei la vreo imdemnizatie sau procent ,mentionez ca am inceput anul scolar si am muncit 2 luni si 18 zile va multumesc
Bună ziua! Vă rog ,dacă cineva îmi poate răspunde ..
În urmă cu 5 ani am cunoscut o persoană, prin intermediul unor prieten comuni ,această persoana locuiește în Anglia iar eu în Italia la momentul acela ,mi-a cerut să merg la el ,iar din momentul acela a început coșmarul..
Am stat acolo 2 luni ,umilită, înjosită, bătută..iar intre timp am rămas însărcinată ,nu vroia să merg la medic si nu vroia acest copil .. am apelat lo o asociație din italiana care ajuta mamele singure în așteptarea unui copil ,am reusit să mă intorc in italia si să aduc pe lume o fetiță minunată..
Asa zisul” tata” nu a recunoscut fetita,nu este trecut în certificat, nu a contribui..acum sa trezit că are copil si vrea să mi-l ia .. întrebarea mea este : în ce masută poate să mă oblige la recunoașterea paternitati si să-mi ia copilul find născut în străinătate si cu domiciliul tot în străinătate? Vă multumesc! Îmi cer scuze dacă nu m-am exprimat corect
Buna ziua! Mi-am facut un card online in aplicația Revolut. Timp de mai multe saptamani am primit salariul pe el, iar acum contul a fost blocat pentru verificare. Astept de aproape două luni sa mi se deblocheze, dar acestia imi raspund mereu acelasi lucru ‘Contul este in revizuire’.Mentionez ca mi-au cerut fluturasii si contractul de munca si l-am trimis. Pot face ceva sa recuperez banii blocati de ei in cont?
Bună seara .Am o condamnare cu suspendare și trebuie să execut 200 de zile in folosul comunității.Problema este că eu sunt stabilit în străinătate cu fetița și soția.Daca mă duc în tara să execut orele lună de lună pot reveni în străinătate în fiecare lună sau mi se pune interdicție la prima sosire in tara? Dar dacă nu vin deloc? Mă caută în străinătate?
Salut,sunt angajat la o firma de 5 luni,acum vor sa ma trimita in preaviz 20 de zile ca nu mai ai proiecte si nu mai au sa imi dea de lucru,ce as putea face?
Buna ziua.
Am o hotarare definitiva privind admiterea unei contestatii la executare prin care instanta a dispus anularea unor acte de executare de la o anumita data (deci nu toata executarea). Am fost la executorul judecatoresc care mi-a oprit banii din salariu prin poprire sa-mi returneze sumele respective (deja retinute) si mi-a comunicat ca nu poate face nimic deoarece instanta nu a dispus si intoarcerea executarii silite ci doar anularea. Atunci l-am intrebat ce inseamna anularea actelor de executare, acte ce deja au fost indeplinite si ridica din umeri. Doresc sa stiu daca chiar are dreptate pentru ca mi se pare ilogic ceea ce sustinea iar daca are ce pot face eu in acest caz?
Va multumesc.
Buna ziua ! Nota explicativa la locul de munca este obligatorie de scris de către angajat , ( nu am cerut o soluție dintr- un dulap încuiat de la cel care are cheia ) ? Va mulțumesc anticipat !
Bună ziua, am 59 de ani și 41 de ani vechime în munca din care 21 și 6 luni lucrați în grupa a doua anterior anului 2001 aprilie, doresc să știu dacă beneficiez de prerogativele actualei legi 127/2019 și când pot depune dosarul pentru pensie? Vă mulțumesc!
Buna seara!Va rog sa-mi dati o informatie.Fiica mea urmeaza sa deschida o activitate si doreste sa-si faca sediul firmei in apartamentul meu.Pentru aceasta are nevoie de procura mea.Eu am rezidenta in strainatate.In cazul in care ,dau un exemplu:neplata impozitelor la stat ori neplata unui debit..se pune sechestru pe apartamentul meu sau pe bunurile materiale?(avand procura in care imi dau acordul …).Va multumesc!O seara buna!
Buna ziua am si eu o intrebare,de la 2 decembrie ma da afara de la munca pentru ca se închide fabrica si o sa stau in preaviz 15 zile,iar eu acuma iau o inserție pentru ca m am intors mai devreme la munca din prenatal ,Dacă la începutul lunii ianuarie incep la noul loc de munca este posibil sa pierd inserția?va multumesc!
Bună seara sunt mama la doi copii și am plecat de acasă și el ma dat în judecata pentru drepturi părintești îmi trebuie avocat nu am pretenții săi iau de la el dar vreau să am și eu drept să stau cu copii param 7 zile…?
Am o problema acum 8 luni am facut cununia, si dupa cateva luni mam despartit de fostul sot si intre timp am cunoscut alta persona in care mam cununat cu el fara sa divortez de fostul sot…
Buena ziua, in urma hotarari de divort, tatal copilui este obligat la plata pensiei alimentaré áceasta find 1/4 din salariul lui. Cine calculeaza áceasta pensie alimentará caci in hotararea de divort nu pune ce suma trebuie sa primeasca copilul .multumesc.
Buna ziua mi sa luat permisu din cauza bauturi cum pot sal recuperez de acum 9 luni?
Buna ziua as vrea sa va intreb am un apartamen si ambi parinti au decedat sunt singurul mostenitor ce este de facut am varsta de 24 de ani?
Buna seara! Soțul meu împreună cu alți doi băieți au bătut un englez băuți fiind.Acel englez ia înjurat dar erau și doua fete. Unul dintre ei nu soțul meu ia pus mâna pe fund unei dintre ele iar pe cealaltă a impinso. Ce i se poate întâmpla?
Buna ziua ! Sotul meu este plecat în alta țară , de 3 ani și jumătate. El are amenzi de circulație neplătite la primărie, de mult timp(2008) Întrebarea mea este : Aceste amenzi se prescriu după un anumit termen ? Mulțumesc!
Buna ,am si ei o intrebare daca ma puteti ajuta,in august mam casatorit si am angajat o firma pentru poze si video,problema este ca de atunci si pana acum nu am vazit nimic tot imi spene ba peste o saptamana ba doua si tot asa se mai poate face ceva tinand cont ca am contract cu el sau am avut
Este posibil sa solicit îndemnizație pentru creștere a copilului in cazul in care am avut activitate financiară doar in alt stat membru UE? Daca da, este obligatoriu sa nasc în țară?
Buna seara
Lucrez la Penitenciar și vreau să știu dacă eu nu solicit concediu de odihna si Seful de tura imi da fara ca eu sa cer si semnează el in locul meu pot face plângere la parchet pentru falsificarea semnăturii si abuz în serviciu
Bunicul meu a cumparat an anul1924, 50 de he. de:32 he balta si curaturi si 18 he. arabil. din acest teren ,bunicul a vandut fiului sau 12,5 ha.si 4,5 hal-a dat de zestre unei fice.Cele12,5he.si 4,5he. au fost revindecate cu ajutorul legii 18 si legii 10 din 2001,restul de33 he. din actul de vanzare cumparare nu a fost retrocedat pe motivul ca trebuie sa aduc acte doveditoare cu situoatia juridica a ternului,ceia ce nu am avut. Anul acesta am aflat ca balta care este in domeniul primariei si lasata de izbeliste nu este administrata de nimeni .cum procedez pentru revindecarea proprietatii bunicului meu?
Buna Ziua ! Va scriu sa va intreb daca se pedepseste prin lege inselatoria unei femei catre un barbat prin manipularea de a stoarce bani sub pretextul ca il iubeste si ca urmeaza sa se casatoreasca cu el..Ce ar trebui sa fac eu sa o dau in vileag pe aceasta umpostoare care mentionez ca este din Rep Moldova Chisinau..iar barbatul este fiul meu ..care se lasa inselat
Buna ziua , am o intrebare ft importantă pentru noi care as dori sa o clarificam . Soțul meu (cetățean moldovean ) in anul 2015 in Februarie a primit o Interdicție de intrare pe teritoriul României (un deport) nu cunosc procedura de a afla dacă acest lucru mai este in vigoare și de ce procedura este nevoie de a afla cind se epuizează aceasta Interdicție . As fi foarte recunoscătoare pentru informația dumneavoastră sper ca puteți sa ma informați corect . O zi frumoasa aștept raspunsul dumneavoastră și va mulțumesc anticipat!!!!!
Soția alucrat 3 ani la locul de munca vara concediu de odihna si aramasa însărcinată are voie patronului casa sai închidă contract de munca
Buna ziua ! Am avut si eu o firma inactiva din 2008 la care ani de zile am depus rapoartele pana cand nu mi-am angajat o contabila noua care sa dovedit a fi o infractoare care a facut de toate pentru toti pana a fost arestata etc. Eu m-am ales cu vre-o 4-5 amenzi de 2000 roni. In clipa de fata mi s-a facut un pachet din toate amenzile inclusiv una de circulatie si primaria cere in instanta transformarea datoriilor in zile lucrate in folosul comunitatii. Am fost la oficerul de la primarie care sa ocupat de dosar si a zis ca e o formalitate sa nu mai duca ei acele creante in contabilitate la infinit si probabil o sa primesc maxim cateva zeci de ore de lucru in folosul cumunitatii si nu are nici un rost sa ma prezint sau sa-mi iau avocat. Intrebarea mea este: chiar asa ? Chiar nu schimba nimic daca ma duc sa ma reprezint sau i-mi iau un avocat sa ma reprezinte ? Daca credeti ca as avea un avantaj de a fi reprezentat sa-mi spuneti si mie care ar fi avantajul ? Va pot trimite pe mail documentul prin care am fost chemat in instanta. Multumesc anticipat .
buna ziua . ma aflu in danemarca unde curand am achizitionat un autoturism inmatriculat in germania pe numele unei fete care mia lasat actele asigurarea pe numele ei pana la inmatriculare pe numele meu in romania . problema : iam dat masina unei cunostinte cu tot cu acte sa o conduca pana in romania la mine acasa cum a intrat in romania a disparut si soferul si masina! cum as putea proceda!
Bună ziua. Sunt căsătorită, și am rămas însărcinată. Soțul este plecat în străinătate. Și nu va putea ajunge sa recunoască copilul. Cum se procedează în cazul asta? Dacă nu am CI și certificatul lui de naștere. E trecut copilul pe numele lui doar cu certificatul de căsătorie? Mulțumesc frumos. O zi buna.
Daca am un apartament în Lupeni jud.Hunedoara și am o moștenire în Cluj dacă îmi schimb buletinul pe Cluj cum procedez in cazul apartamentului din Lupeni anunț undeva multumesc
Buna ziua,
Am in comun cu alti 3 proprietari un teren de 1500 mp in .Terenul a fost achizitionat in anul 2015 pentru a se construi locuinte.Terenul nu este dezmembrat.
Contractul de vanzare cumparare are o anexa/planse unde fiecare proprietate este pozitionata si cotata. S-a convenit atunci (2015) dezmembrarea sa se faca in termen de 2 ani, dupa construirea caselor.Intre timp unul dintre proprietari s-a razgandit,nu mai vrea sa construiasca ci sa vanda terenul la o valoare greu de obtinut .Ceilalti proprietari vor in continuare sa construiasca locuintele dar nu pot daca nu au acordul celui de-al patrulea .Va rog sa-mi supuneti daca se plateste pentru actiunea de iesire din indiviziune ,daca se calculeaza din valoarea totala de achizitie a terenului sau din valoarea lui actualizata si daca dupa process costurile se impart.
Multumesc anticipat !
Dedeu Dan
Buna ziua,
Bună ziua! Sunt interesată ptr. Probleme de succesiune.
Bună ziua!!as avea și eu nevoie de informații legate de donația făcută de tatăl meu mie unicul copil.În urma divorțului dintre parintii mei in 2005 a avut loc expertiza apartamentalul și trebuia vândut și împărțiți banii.eu i-am dat mamei mele jumătatea de bani din expertiza apartamentului și tata a rămas în casa.țin sa specific ca cheltuieli avocat, tribunal partea tatălui au fost suportate de mine.După care mi-a făcut act de donație cu uzufruct. Anii au trecut și el a cunoscut o alta femeie care are doi copiii majori.Comportamentul lui s-a schimbat fata de mine.La fiecare discuție contradictorie mă amenință că schimba actul de donație. Apartamentul în toți acești ani a fost renovat,mobilat din banii mei (putând fii justificat doar prin martori ).În ce condiții poate sa își retraga donatia? apartamentul l-a inchiriat (timp de 3 ani doar el a beneficiat de chirie).Ar putea sa schimbe donația în absenta mea fără sa știu?Am dreptul sa ma mut in casa(in jumatatea mea si sa dau chiriasa afara)?Daca apartamentul se vinde ,partea mea este jumatate din cat se vinde sau cat doreste el.care sunt drepturile mele?
Buna ziua,
Am rugamintea sa-mi spune ti daca la un accident rutier cu victime , politia romana are obligatia sa ia probe pt droguri? sau doar pt alcool?
Persoanei ce a intrat cu autoturimsul in spatele masinii mele i s-au luat probe de sange doar pt alcool, la fel si mie. dar pentru droguri de ce nu s a luat? Fiind accident cu victime, obligatia politiei era sa ne ia probe la amandoi pt alcool dar si pt droguri, nu? Astept un raspuns , va rog mult . Multumesc ! Rodica
am inchiriat un imobil cu contract semnat si inregistrat la ANAF. dupa ceva timp am aflat ca cel care a semnat contractul si care a incasat chiria si a semnat chitantele de incasare nu era de fapt proprietarul imobilului si proprietarul era de fapt fiul sau .
ce pot face ? pot cere in instanta anularea contractului ? pot cere returnarea hiriilor platite unei persoane fara drept de a le incasa .Mentionez ca tatal nu avea de la fiu procura notariala de administrare .
Bună seară! Am si eu o nelămurire, doresc să fiu sfătuită de cineva cam cum ași putea proceda in viitor si ce ași putea face! Am 31 de ani si um băiețel în vârstă de 11 ani am mai trecut printr-un divorț din nefericire, momentan stau cu cineva de 5 ani de zile,nu am mai dorit sa ma căsătoresc pt că nu am vrut sa trec printr-o altă dezamagire si un alt divorț! Eu împreună cu această persoană avem o casă cumpărată împreună si 4 mașini relația nu mai merge si vrem sa împarți tot ideea este ca eu am investit si facut cam tot pt ca el in relația asta a venit fără nimic se poate sau mai bine zis este posibilitatea ca eu sa câștig 80 % din tot ce avem împreună daca fac dovada ca el nu a venit cu nimic in această relație? Va multumesc din suflet dacă mă puteți ajuta! O seară frumoasă!
Buna seara daca ma puteti ajuta cu un taspuns Am o masina blocata la taxe si impozite de catre executor antrebarea mea este daca io nu sunt propietar an acte si o am trecuta doar la fisc ami poate lua masina
Buna ziua!
In 27 dec. am avut accident cu masina. In masina eram eu, soțul si copilul de 4 saptamani, mulțumim la Dumnezeu, nu am patit nimic, doar cu bebelușul am fost transferați la spital unde i s-au facut investigații pt a vedea daca e totul ok . Masina va fi reparata pe asigurarea doamnei care a produs accidentul… Doar ca in urma socului si a sperieturii lactație s-a oprit. Si in momentul de fata bebelușul este hrănit cu lapte praf. Poate firma de asigurări sa ne despăgubească in acest caz?? Se poate face ceva, ce avem de facut?
Locuiesc din anul 1954, eu si apoi fiica mea,intr o casa nationalizata , care recent a fost restituita vechiului proprietar.Intrebarea este, daca vechiul proprietar care locuieste in Germania si nu se mai intoarce in Romania,vinde imobilul,eu ca fost chirias am prioritate la cumpararea locuintei,tinand cont ca stau acolo de aproape 70 ani si ca prin anii 1960 am mai si construit pe terenul vechiului proprietar o camera si anexe gospodărești cu acordul primariei de atunci.
Va multumesc!
Buna seara. In anul 1990 bunicul meu le-a facut părinților mei un contract de intretinere pentru suprafata de 1.000 m.p. teren si o casa, fiind descrisi vecinii. In fapt, și la momentul incheieriii contractului și in prezent suprafata este de 2.311 m.p., dar in act s-au trecut doar 1.000 m.p. teren, desi schita existenta la contract evidentiaza limitele suprafetei reale. Ulterior, in anul 1992 bunicul a decedat, iar in anul 2004 s-a eliberat Titlul de proprietate pe numele său, inclusiv pentru suprafata de 2.311 m.p. teren. Tatăl meu are 3 frati decedati (după bunicul) și 2 in viata. Inca de la decesul bunicului, tatăl meu a fost singurul care a platit impozit pe întreaga suprafata de 44.811 m.p., descrisă în titlul de proprietate, dar nu stim care ar fi procedura corecta pentru a deveni proprietar cu acte. Fratii in viata sunt dispusi sa dea o declaratie ca nu au nicio pretentie la terenuri… niciunul dintre ei (atât cei morti, cât și cei în viată) nu a fost interesat de terenuri, nu au venit niciodata sa se intereseze de amplasament. In speranta că am fost suficient de explicita, astept un raspuns. Vă mulțumesc
Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti si mie cum pot rezolva urmatoarea situatie: Pe terenul pe care l-au avut parintii mei inainte de cooperativizare(lotul respectiv) a primit proces- verbal de punere in posesie o alta persoana care NU are titlu de proprietate, intrebarea este – Temeiul legal prin care poate fi anulat acel PV?
Multumesc.
Buna ziua numele meu este Valentina si am si eu o intrebare va rog daca se poate . Am 37 de ani si nu mi am cunoscut tatal pana in august 2019 sunt singura fiica legitima ,dupa ce am ajuns sa il cunosc mi sa adus la cunostinta ca actuala sotie a tatalui meu are 2 baieti din doua casatorii anterioare care ei nu au acelasi nume de familie ca mine si tatal meu . Vreu sa va spun ca din august 2019 pana in ianuarie 2020 a fost totul ok dar dintr o data a isbucnit o gelozie oarba din partea actualei sotii atatalui meu la care am avut cateva discutii la care dansa inclusiv tatal meu mi au spus sa nu cumva sa ma gandesc la ceva mostenire pentru ca au sa lase la copii dansei!!!! Ce pot face in acest caz? Va multumesc anticipat
Bună ziua îmi cer scuze de deranj!! Dar as dori o părere sau o informație, și îmi cer scuze ca va scriu puțin mai mult, sunt din Arad și ma numesc Petrescu Maria Cristina… Eu cu fostul concubin ne am desp în 2016 din cauza violentei minciuni etc el a deschis un proces ptr program mințit ca nu îl las sa își vadă fetita eu ptr stabilire pensie program pe care l am și câștigat el a mai deschis un proces ptr anularea pensiei active și din urma l am câștigat și pe acesta timp în 3 anișori a micuței domnul a fost prezent doar 6 luni și 2 sapt la care eu am deschis proces ptr schimbarea programul în prezent sa fie tot în prezenta mea în data de 28 12 2019 a venit la micuta, unde micuța ii s a adresat cu nenea (am uitat sa precizez ca a obținut un program mult mai bun cu toate ca el 9 10 luni ii oferea lipsa lui) în primul weekend când a venit de la el micuța a venit foarte speriata și dezichilibrata și plina de vanatai urate pe picioare (specific are doar 3 ani și 2 luni) am fost la medicul legiștic unde a ieșit pe certificat ca ii s a aplicat lovituri cu obiecte dure, bine înțeles domnul nu mi a spus absolut nimic cum o fost micuța la el iar a 2 a oara micuța mi s a adresat ca n am chef nu vreau și sa urle la telefon ca nu vrea sa vb cu mine (specific din nou micuța e după mine mami brate mami ne jucam mami în sus mami în jos când o întreb la telefon sau în fata dacă ia fost dor de mine îmi răspundea cu da) a 3 a oară micuța mi a venit iar cu vanatai pe osul de sub genunchi pe ambele și în părți pe cot și pe mușchiul din spate al piciorului în care în cele 12 zile micuța a mai refuzat sa vb cu tatăl ei și întreba de tuși când suna tatăl ei ma chema pe mine sa ma joc și lui ii zicea nb și începea sa plângă sa o iau in brate în acest weekend am încercat sa vb cu micuța dar de la un timp trebuie sa insist cu apelu sa mi se răspundă și sa mi se dea fata la telefon ptr ca ori îmi deviază apelu ori îmi zice apelatul etc și micuța când e la ei se schimba total fata de mine are retineri în a mai vb cu mine telefonul dat pe speker și toți pe ea și de multe ori o aud din cealata camera și mai nou dacă o întreb ție dor de mami face pauza și răspunde cu hmh și iar pauze sau nu mai răspunde deloc la aceasta întrebare cum am spus micuța e după mine o copila iubitoare sociabila prietenoasa…. Am și poze cu vanatai și cum pleacă de la mine fără vanatai…. Ce e de făcut in cazul asta… Am făcut și ptr suspendare sa se suspendeze ce a decis judecătorul și aștept și apelu… Nu vreau sa ma opun în relația tata fica dar nici nu sunt de acord sa îmi vina cu vanatai sau sa o întoarcă împotriva mea ptr ca nu e normal…. Mulțumesc anticipat și îmi cer scuze de deranj dar am nevoie de un sfat o îndrumare de la și un alt avocat
Conform art.63 din Legea 129/11 Iulie 2019 pentru combaterea spalarii banilor, ONG-urile au obligatia ca în termen de 12 luni sa-si completeze documentele ( date personale membri fondatori și membri Consiliu Director).
INTREBARI: Cum poate o fundatie infiintata in 1991 sa actualizeze datele personale ale membrilor fondatori, membri care sunt decedati, plecati din tara, plecati din localitate si care nu mai au nici o tangenta cu fundatia, nu sunt membri in Consiliul Director nici in Comisia de cenzori? In declaratia anuala pe care fundațiile trebuie sa o depuna, in contextul acestei legi, cine sunt sunt beneficiarii reali care trebuiesc declarati, membrii Consiliului director? Multumesc.
Bună ziua.Am avut o amendă la cfr călători,și mi să pus oprire oprire pe cardul care îl detin la Cec. Acest card este ptr alocația fetiței. Amendă am achitato, dar cardul e încă blocat de aproximativ un an si jumatate. Cum trebuie procedat ptr a debloca cardul. De la CEC mi-a spus să merg la primărie să îmi dea o hîrtie la mîna. Am fost la primărie și mia spus că nu are ce hîrtie să îmi dea, chiar dacă eu nu figurez în baza de date cu datorii. Cum trebuie să procedez?
Buna ziua.
Am o fetita de 1 an si 9 luni..fetita e trecuta pe numele tatălui
Și as dori sa stiu daca este posibil sa obtin custodia total a fetiței.. si sa o trec pe numele meu.va multumesc
Bună,as dori sa știu cum se procedează în situația în care am abonament la orange si sunt plecată din țară dacă pot să renunț?si
sa nu mai plătesc in continuare pentru ca nul folosesc Mulțumesc frumis
Buna ziua. La firma la care am lucrat este administrator in acte o persoana, dar semneaza contracte de inchiriere, contracte de munca, contracte comerciale, ordine de plata, instrumente de plata girate si toate astfel de documente sotul acesteia, care nu are nicio calitate in firma, el administrand societatea din umbra. Mentionez ca persoana care semneaza e primar si de aceea nu apare ca imputernicit sau mandatar in niciun document, functia acestuia fiind incompatibila cu persoana juridica. Rezumand, administrator in acte este o persoana, iar toate documentele sunt semnate de sotul primar, care nu are insa functie in firma si nu este angajat. Este legal? Si daca nu, cui pot sesiza acest lucru?
Bună seara, dacă fiul meu minor este titularul unui cont și eu sunt imputernicita, poate banca să îi oprească banii virați în cont de către un IFN chiar dacă nu este proprit sau blocat?
Buna ziua .
Sunt presedinte de scurt timp la o asociatie de proprietari .
M-am lovit recent de o situatie putin mai aparte pe care doresc sa o rezolv amiabil.
Un proprietar are un dosar in executare pentru datorii neplatite la intretinere .
Executorul a virat catre asociatie o parte din suma ce trebuia recuperata cu intarziere de 6 luni , cu motivatia verbala ca le vireaza cind doreste el .
Pe mine ma intereseaza :
-daca este normal ca la aceste sume virate cu mare intarziere , asociatia (contabilul mai exact) , are dreptul sa calculeze penalitati la debitul restant (ma refer strict la dosarul in executare)
-daca aceasta operatiune este legala si poate fi considerata ca fiind aplicarea de penalitate la penalitate .
Bună seara!Am si eu o problemă, dar nu știu, dacă e de competență D-ra.E vorba despre 2 copii,dintr-un concubinaj. De 4 ani suntem în România, dar tatăl lor(din RM)Nu da acordul p-u perfecționare actelor, pașapoartelor copiilor ,ca sa poata merge macar in vacanță la bunicii maternitatea din RM.Am nevoie de o consultație. Mulțumesc anticipat.
Buna seara,
Doresc sa cumpar un apartament iar vanzatorul are urmatorul istoric:
Prima casatorie a fost cu persoana „x” pana in 1956 cand a divortat. Apoi a fost casatorita cu „y” pana in anul 1996 cand a avut loc divortul. In anul 1999 cumpara acest apartament fiind divortata, in act trecandu se necasatorita. In anul 2001 se recasatoreste tot cu persoana „y” care a decedat in 2003. Nu detin informatii daca in urma casatoriilor repetate ar fi rezultat si copii. La ce riscuri ma expun cumparand acest apartament ?
Astept raspuns
Multumesc anticipat !
Buna ziua,
Am si eu urmatoarea speta pentru care v-as fi recunoscator daca mi-ati da o parere : am incheiat un contract prestari servicii pentru renovarea unui apartament cu o firma de constructii. Acesta contine
o lista de servicii pe care firma urmeaza sa le execute si un pret pentru respectivele servicii. Pe parcursul lucrarilor(aflate inca in derulare),
firma imi cere permanent plata manoperei pentru lucrari care erau trecute in lista de servicii din contract. Intrebarile mele sunt:
1. Contractul semnat de reprezentantul firmei dar fara stampila are valoare juridica si este valid(OG 17/205 este neclar in acest sens) ?
2. Cum as proceda daca as vrea sa evit sa mai platesc sume in plus pentru servicii deja incluse in contract?
Bună ziua ! In urma cu o lună si jumatate am vândut un autoturism second hand unui domn , acesta m-a sunat zilele trecute sa îmi spună ca are niste probleme cu mașina ca pe el il costă 2400euro reparația, o sumă enormă pentru problema tehnică invocată de el. Mașina respectivă a funcționat in posesia mea 2 luni de zile , timp in care nu am întâmpinat nici cea mai mica problemă cu masina. Domnul respectiv mi a spus ca mă va da in judecată pentru ca daca exista sa fi stiut eu ca masina are problemele respective, lucru neadevărat. Țin sa mentionez ca persoana respectiva intre timp si a efectuat Rar ul la masina, acolo se verifică starea mașinii si functionarea ei. Eu ca si vânzător, fără nicio vină de problemele ulterioare vânzării ce este recomandat sa fac ? Mulțumesc!
Buna seara am și eu o prietena care a lucrat la un amanet unde a făcut mai multe contracte fictive in valoare de 37742 lei in urma unui inventar șefii au aflat și au dat-o afara și își dat termen 30 de zile să aducă bani daca nu merg la poliție ea este fff seriată are și un copilași de 7 ani nu are de unde sa de-a bani așa de repede ce se poate întâmpla în situația asta mulțumesc
Buna ziua!Am avut o relatie de un an de zile in timpul careia am primit mai multe sume de bani sub forma de cadou de la respectivul.
Dupa despartire tipul ma ameninta ca ma da in judecata ptr a.si recupera sumele de bani si cadourile pe care mi.i le.a facut de buna voie.
Exista o baza legala ptr asta?Poate sa o facă!
Mentionez ca nu i.am cerut niciodata nimic.
Poate dovedi ca mi.a trimis bani prin extrase de cont.
Multumesc!
Buna ziua,sunt în neclar cu câteva probleme cu care ma confrunt la momentul de față și vreau să stiu ce este de facut,în cazul în care se poate face ceva:
Sunt divorțat de un an și plătesc pensie alimentară.In momentul de față stiind situația care este sunt cu 75% .
1.Sunt obligat să plătesc în continuare aceași sumă ca si pana acum?
2.În cazul în care nu trebuie să plătesc suma integrală,cea stabilită de instanța sunt nevoit în momentul în care reiau activitatea sa plătesc suma integrală plus diferenta din lunile precedente?
3.Dacă rămân in somaj s-au rămân fără loc de munca care va fi suma pe care trebuie să o plătesc? În baza la ce se calculează?
4.Ce trebuie să fac în cazul în care rămân fără loc de munca sau somaj, la cine ma adresez?
Va mulțumesc .
Buna ziua
In contextul ordonantelor militare date in ultimele zile as dori o lamurire. Am masina intr-un service la reparat inca dinaintea starii de urgenta si mecanicul ma someaza sa o ridic caci nu are spatiu suficient. Pentru a o ridica trebuie ca complectez o declaratie pe proprie raspundere cu motivul deplasarii. Unde as putea incadra motivul deplasarii? cu stima Z.O.
Bună ziua..Am 3 copii minori vârste intre 11 si 13 ani. Am castigat procesul pentru Exercitarea autorității părintești , in mod exclusiv de catre mine ..MAMA. Intrebarea mea este…Pot ieși din România cu minorii fără procură din partea tatălui?? Mulțumesc ..astept raspunsul dvs
Buna ziua am facut o promisiune de vanzare cumparare pe 19 este termenu daca nu se face tranzactia pe 19 si eu nu mai vreau sa prelungesc ce se poate intampla ca iei fac cu banca si la mine este cartea finciara blocata adica patata cu datori si iei nu pot merge mai departe cu dosarul
Buna ziua!Dacă imi puteti da un răspuns va multumesc anticipat!.Dacă am un contract de amanet in alt oras decât cel de reședință,pot sa ma deplasez,având contractul original fara a avea probleme?.Si bineinteles cu o declaratie pe proprie răspundere!.
Bună ziua , lamuriti-ma va rog dacă se poate
Am investit cu soția in curtea părinților mei intr-o casă in care am avut permisiunea că-mi pot întemeia o familie iar prin anumite constrângeri am fost nevoiți să plecăm
Ne mai putem recupera bănuiții?(precizez ca avem toate bonurile, împrumutul bancar pt care plătim rate +martori)
Multumim anticipat !
Exista urmatoarea situatie:
Imobil achizitionatin 1997 de catre doi soti cu doi copii. La data achizitionarii imobilului conform CVC imobilui apartine conform incrisurilor 50% tata- 50% fiu necasatorit.
Cei doi soti intre timp s-au despartit ,iar bunurile comune s-au impartit de comun .
Toate cheltuielile si intretinerea imobilului este si a fost facuta de catre fiu. Fiul doreste intabulare, si cadastru in vederea solutionarii acestui imobil prin cedarea fiecarei partii a Tatalui si Mamei reprezentand ( 50%) din imobil cei le revin in urma divortului sau prin CdVC iar banii inpartindu-se conform actului de VC.
In acest moment doresc intabularea, si cadastru ! Nu pot sa fac aceste inscrisuri fara hotararea lor de divort, lovindu-ma de reticeanta lor. Ce pot face?
Buna seara,va rog sa ma ajutati cu un sfat,ceva. Am divortat de 7 ani,in urma divortului am obtinut domiciliul copilului la mine,de atunci imi deschide cate un proces la 2 ani. In urma procesului din acest an,a obtinut fetita de 13 ani sa aiba domiciliul la el ,din ce am inteles de la fetita a santajat o emotional( ca are o boala la ficat si moare daca nu il ajuta sa scape de bautura) asa a spus fata ca vrea la el. Acum nu a mai lasat fetita sa vina acasa de 2 luni,nu pot lua legatura cu ea desi eu i am cumparat telefonul si cartela sim. El m a blokat pe toate conturile fetei si pe telefon,cand se imbata ma suna de pe nr ei si imi spune sa las fata in pace. Ce pot sa fac sa scap de el? Nu vreau sa ma mai deranjeze,am o familie. Am sanse in Apel daca fata spune ca vrea tot la el?. Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Va multumesc anticipat.
Buna ziua,
Iata speță mea: sunt divorțat a si doresc sa solicit efectuarea partajului. Bunul cel mai important este o casa, construită în regim propriu, în timpul căsătoriei, dar pe terenul socrilor. Fost soț nu dorește să mă despagubeasca. Ce se poate face?
Multumesc anticipat!
Buna ziua,
Ma numesc Albulescu Mihaela, mama a 2 copii si am avut ocazia sa dau de dvs. intamplator ,cautand anumite solutii care ma pot ajuta in situatia mea,care se prezinta astfel:
Sunt casatorita cu sotul meu de 5 ani, avem 2 copii si intentionez sa divortez, insa am o problema: Casa in care stau este pe numele mamei lui, el nefiind proprietar , eu investind in acea casa in anul 2014(dupa casatorie) suma de 40.000 euro, intrucat in acea casa nu se putea locui.Pe langa aceste cheltuieli, am efectuat cheltuieli cu nunta, botezuri ,etc,iar acum mama lui,impreuna cu el(obligat fiind) vor sa ne expulzeze pe mine si copii dupa ce si-au vazul „visul cu ochií”. Plus de asta nu imi da un ban pt.copii,toti banii lui fiind la mama lui.Motivul?…… nu stiu.
INTREBARE: Imi pot recupera banii investiti si bunurile? Ei imi spun sa plec ca noi nu avem nici un drept! Inteleg ca nu sunt proprietar direct, dar, cum ramane cu toti banii cheltuiti si cu 2 copii in strada???
Multumesc ca v-am gasit si sper sa ma ajutati cu un sfat!
Buna ziua. Sunt din Republica Moldova dar tatal copilului meu este cetatean roman. Pot eu sa inaintez o actiune de stabilire a paternitatii din afara casatoriei si pensiei alimentare la judecatoria din Romania dupa resedinta pretinsului tata, pentru a ma asigura ca se va prezenta in instanta si va fi prin lege obligat sa isi asume obligatiile?
BUNA ZIUA,
VREM SA CUMPARAM O PROPRIETATE. PROPRIETARII ACTUALI AU DOBANDIT PROPRIETATEA ANUL TRECUT 2019 PRINTR-UN CONTRACT DE VANZARE CUMPARARE CU INTRETINERE.CEL INTRETINUT A DECEDAT ANUL ACESTA SI AU SCOS LA VANZARE PROPRIETATEA. BANCA VREA TAXA DE SUCCESIUNE PT ACORDARAREA CREDITULUI NOSTRU DEOARECE MAI EXISTA UN DESCENDENT MOSTENITOR IN VIATA.
CE PUTEM FACE? CE POATE FACE MOSTENITORUL IN VIATA, DEOARECE ESTE STABILIT IN ALTA TARA SI NICI NU CRED CA STIE DE DECES.LA CE RISCURI NE EXPUNEM.
Buna ziua . Am o problema cu asociația de proprietari . Am avut o întârziere la plata de 13 luni . Iar în data de 19.05.2020 am platit integral toata suma plus penalizări nu au vrut sub nici o forma sa negocieze procentul se penalizare de 0,2 % pentru a ma ajuta. Iar mi sa alocat si penalizări in timpul care a fost stare de urgență. Le-am spus că nu este legal si corect . Am primit un simplu raspuns nui interesează si ca ma dau in judecata . Un sfat sau o soluție. Va multumesc .
Buna ziua !
O nelamurire am si eu si as vrea sa fac merg la urmatorul pas daca e in regula. Din luna ianuarie 2020 am intrat in concediu medical (fac tratament cu citostatice – chimioterapie). Lunar am dus medicalele la locul de munca. Salariul meu era impartit in avans si lichidare si asa s-a mentinut si pe timpul concediului medical. Pe 20 aprilie trebuia sa iau avansul. Pentru ca nu s-a intamplat acest lucru pe data de 23 i-am dat mesaj doamnei de pe resurse umane si m-a amanat de la o zi la alta ca nu stie inca situatia mea, ca ceilalti colegi ai mei iau somaj tehnic in final ca nu are administratorul bani. pe data de 29 aprilie am primit banii (cash – in conditiile in care pana atunci banii imi erau virati doar in cont si nu se accepta sa ii primesc cash) si mi-a spus ca voi primi in continuare avans si lichidare si ca nu sunt afectata de somajul tehnic. Pe 5 mai trebuia sa iau lichidarea insa acelasi raspuns l-am primit cand am intrebat ce se intampla de nu ii vireaza. Din nou ca nu a adus administratorul banii , ca nu este in localitate si am apelat la managerul general, iar a doua zi am mers sa imi dea banii cash din nou, insa m-a pus sa semnez o dispozitie de plata. Astazi ar fi trebuit sa primesc avansul si din nou intampin aceleasi probleme. Din nou trebuie sa ma rog sa mi se dea salariul. Ma puteti ajuta in aceasta privinta cu o parere? Multumesc!
Bună ziua! As vrea sa știu dacă am dreptul la despagubire în cazul în care părinții mei au lasat casa (cu contract de ingrijire cred),fratelui meu. Tatăl meu a murit iar fratele meu după ce s-a mutat din casa parinteasca, a convins-o pe mama sa semneze vanzarea casei. I-a cumpărat o garsoniera (pe numele lui ). Este legal sa nu fiu anunțată de aceste hotărâri, sa aflu totul din întâmplare?
Am pe cineva care are o datori la cheltuieli peste 20000 ronise poate sa o dea în tribunal asoceatea de propietari
Buna seara am fost 6 frați cand a murit tata si mama unul dintre cei trei mari ne-au luat sub tutela la un comandat cei trei mari au vândut 3 sferturi din moștenire cand noi deja eram la camin fără acordul celorlalți 3 au vandut
Buna seara. Daca bunica mea a avut 7 ha de teren și la momentul când a murit nu a lăsat mamei mele un act cu titlu de moștenitor, iar mama a lăsat titlul de proprietar al bunicii mele în podul casei unor vecini , care a ars mai pe urmă , și de atunci nu a mai interesat-o ; se mai poate face ceva sa redevină proprietar mama ? Se mai pot recupera terenurile sau este o cauza pierdută?- Menționez că bunica a murit în 1990 . Vă mulțumesc pentru răspuns.
Buna ziua, locuiesc intr-o garsoniera la parterul unui bloc nou construit care are si o curte privata, am cumparat 24 de metrii patrati din terenul gradinii, deci este proprietate privata. Intrebarea mea este, pot sa fac gratar in curtea proprie? Fie pe gaz sau pe carbuni?
Va multumesc!
As dori sa stiu si eu nu mai ma inteleg cu sotul de 2 ani de zile ma jigneate zilnic in urma cu un an ma batut si am ramas cu el deoarece avem un copil de 5 ani mia luat buletinul si acum trebuie sa imi fac altul pt a baga actele de divort.Intrebarea cea mai importanta este daca plec acum din casa asta poate sa ma bage la parasire de domiciliu eu nu am posibilitatea sa iau fata cu mine ca ma voi muta cu chirie si o las la el ma poate decadea din drepturi cu fata.Nu mai pot sta aici ma injura ma urmareste ce ma sfatuiti
Buna ziua am o nelămurire,Am băgat cererea de divorț la notar si mai sunt 2 saptamani si trebuie sa mergem sa semănăm desfacerea căsătoriei dar soțul meu s-a răzgândit. Avem 2 copii unul minor si altul major cel minor rămâne la mine si pt pensie alimentară cum se calculează din venitul net sau baza?
Vreau sa cumpar o casa care e facuta de soceii mei dar aceestia vor safaca actul de vanzare -cumparare cu clauza ca acest imobil sa nu fie vandut cat traesc ei.Se poate face asa ceva adica cu clauza?
Buna Ziua,
Ma numesc Alexandru si locuiesc in Bucuresti. In 2003 eu si sora mea am devenit proprietari 50-50% de casa parinteasca
Sora mea nu doreste ca proprietatea sa fie vinduta si nu are nici resurse ca sa cumpere partea mea. Pe de alta parte eu nu doresc sa stau cu sora mea si chiar daca as fi singur in proprietate nu intentionez sa locuiesc din nou la aceasta adresa. Deoarece consider ca este dorinta parintilor nostri ca eu sa beneficiez de 50% va intreb ce sanse am…acum sau in viitor ca proprietatea sa fie vanduta. Mentionez ca sora mea are doi copii(adulti) si se poate intimpla ca partea sorei mele in viitor sa fie atribuita copiilor ei 25-25%. Legile nu sint perfecte ,unele chiar nu sint cinstite, dar trebuiesc respectate toate. Va rog sa-mi dati un raspuns in ceea ce priveste posibilitatea vanzarii casei
Va multumesc anticipat.
Petre
Buna seara daca sunt divortat sotia mai are voie sami poarte numele
Buna ziua!Copilul aflat sub tutela bunicilor are dreptul sa ii mosteneasca?
Bună ziua.
A-și dori sa divorțez de soț. Avem împreună 2 copii minori. 1 baiat de 6 ani și o fetita de 2 ani jumate.
Vreau sa știu dacă eu ma.si muta la actual meu iubit a-și putea pierde copii înainte de a divorța.
Mulțumesc
Bună ziua vă rog dacă mă puteți ajuta în luna mai 2020 am stat acasă cu șomaj tehnic 75% și am o pensie alimentară de 441 lei din cauza pandemiei a mai luat 186 lei .in luna iunie am inceput munca și in luna iulie mi-au luat 441lei plus diferenza de 255lei care nu iau dat in timpul șomajului tehnic vreau sa știu daca este corect să-mi ia toți bani și pensia de 441 plus diferenza de 255lei in aceeași luna .fabrica mia spus ca asa le-au dat din sistem .se putea să-mi ia in fiecare lună până se recupera suma de bani?mulțumesc
Buna ziua, sotul a mostenit de la parintii lui o casa care are un teren, care e cu drept de folosinta. Acest teren este cu drept de folosinta cam de 40 de ani, timp in care nu s au platit taxe sau impozite pe el. Pe acest teren avem gradina, livada. In caz ca conteaza terenul este la oras, este proprietatea statului. Am vrera sa stim ce optiuni avem sa l intabulam, stiu ca am putea sa l cumparam de la stat, care e destul de costisitor, sau sa angajam un avocat care se ocupa cu intabulari si sa l obtinem de la stat la un pret mai bun, tinand cont si de faptul ca tot acest timp noi am folosit acest teren. Va multumesc.
Buna ziua fosta concubina a soțului vrea sa ia fata cu ea in afară dar ea este decăzută din drepturile părintești prin hotărârea judecătorească poate să-i facă procura el la fosta concubina că sa ia fata cu ea in afară
Buna ziua. As dori sa stiu daca este legal ca anumite institutii publice sa solicite la dosarul pentru concurs , ca obligatoriu, recomandare de la ultimul loc de munca, in conditiile in care angajarea se face pe baza de concurs. Avand in vedere ca calitatile profesionale le dovedesti prin concurs, iar cele cu privire la aspecte de indisciplina, infractiuni,etc, pot fi dovedite cu carnetul de munca, cazier, documente care se depun la dosar. De ce mai este nevoie si de recomandare de la ultimul loc de munca ? Oare nu pentru a ingradi participarea la concurs a unor candidati? Va multumesc.
Am plecat din Romania in anii ’80 si am ajuns in SUA unde sint cetatean american. Nu am renuntat la cetatenia romina si nici nu mi-a fost luata de guvernul communist. In 2005 am capatat un document de la consulatul Roman care atesta ca am inca cetatenie romina.
In 1997 am cumparat un apartment in Bucuresti cu cca 60 mp cota parte indiviza din terenul „atribuit in folosinta”. Aceasta a fost adaugata de notar fiindca nu stia ca sint cetatean romin.
La cadastru a ajuns ca terenul care era proprietate personala inainte de tranzactie sa fie trecut „de stat”. Eu vreau sa il trec in proprietatea mea de drept dar compania notarului original imi care pasaport rominesc. Asta fiind singurul document care sa ateste ca sint inca cetatean romin dupa spusele notaritei. Pentru obtinerea acestui pasaport sint o serie de acte necesare si fiind in Bucuresti nu le am la mine. In plus nu am nevoie de acest pasaport sa calatoresc fiindca am unul American. Intrebarea este ce alta posibilitate am sa capat un document de la organele care tin evidenta rominilor, care sa aiba credibilitate din punct de vedere legal si sa fie acceptat de notar. De asemenea sa fie mai usor de obtinut indiferent de toata istoria vietii mele legata de casatorii sau divorturi. Sint cetatean romin indiferent de viata mea personala. Mentionez ca am certificatul de nastere cu CNP.
Daca exista aceasta posibilitate mai convenabila si mai putin birocratica va rog sa ma sfatuiti la ce biroul guvernamental sa ma adresez
ca sa obtin dovada cetateniei romane.
Multumesc si apreciez ajutorul dat.
Buna ziua.
Unchiul meu a dat fiicei sale o casa cu contract de vânzare cumpărare, iar el avea uzufruct viager.
La un moment dat, i- a facut fiului sau testament pe toate bunurile imobile si mobile, deci inclusiv casa respectiva.
Ce drepturi are fiica care a incheiat actul de vânzare cumpărare.
Va multumesc!
Am arendat o suprafață de teren arabil la o societate comercială pe o perioadă determinată de timp.În cadrul și limitele temporale ale acestui contract de arendă, arendașul a vândut acțiunile societății agricole unei terțe societăți de același profil.Contractul de arendare a rămas cu vechiul arendaș,cu actualul nu am nicio relație contractuală, iar în plus , noul proprietar nu a mai plătit arenda de 4 ani, la niciun arendator.Întrebare: Vechiul arendaș trebuia să anunțe arendatorii de tranzacție, actualul arendaș era obligat să facă același lucru și să reânoiască contractele de arendare ? Ce obligații avea vechiul arendaș, căci conform art.Art. 1.850. – Jurisprudență, Reviste (2), Doctrină (4)
Contractul de arendare încetează prin decesul, incapacitatea sau falimentul arendașului.iar în cazul de față, arendașul este foarte viu, capabil și nu este în faliment,ci bine mersi! Trebuie să plătească din averea proprie arenda păgubiților? Repet, cu noul arendaș nu avem nicio relație contractuală.Mulțumesc!
Acum 15 ani am terminat de achitat o rată, la un televizor, în timp ce achitam rata mi se cerea și un card pe care l-am obținut pentru cumpărături, eu banii îi dădeam din mână, niciodată de pe card. După ce am terminat rata nu mi s-a spus că trebuia să închid cardul. Acum, după 15 ani am primit că am fost judecat pentru neplata utilizării cardului. Este legal? Menționez că niciodată nu am fost anunțat că trebuie să plătesc în plus pentru utilizarea cardului. Am toate chitanțele de plată și nici măcar nu am fost chemat anunțat ca as fi judecat. Este legal? Și ce aș putea face? Mulțumesc anticipat!
Bună ziua,
Se dorește a vinde un apartament, bun comun a doi soți divorțați, fără partaj și ambii părinți doresc sa lase celor 2 copii ai lor moștenire apartamentul. Unul dintre părinți locuiește în România, iar celalalt muncește în străinătate și din cauza virusului nu poate veni în România pentru a da semnătura în vederea cedării jumătății lui copiilor. Cum se procedează în acest caz? Îmi puteți da toate variantele posibile pentru aceasta situație?
Vă mulțumesc!
Am vîndut o masina ,am scos-o de la impozit dar proprietarul care a cumparato nu a înmatriculat pe el si circula pe drumuri publice pe numele meu si imi vin amenzi rovinieta cum as putea proceda astept raspuns .Va multumesc.
Sora mamei mele,(decedata de 7 ani de zile). A avut o singura fiica,care a decedat in urma cu 4 luni,neavand nici sot si nici copii. Sotul sorei mamei mele este decedat de vreo 5 ani de zile.
Din cei 7 frati ai mamei mele (3 baieti si 4 fete),in viata mai sunt mama mea si o sora a mamei mele.Deci,singurele cu drept sa revendice acest teren agricol.
Mama mea,mai are o fiica care s-a ocupat de inmormantarea verisoarei in urma cu 4 luni de zile(fiica sorei mamei mele).Aceasta a imputernicit-o pe sora mea sa o reprezinte la toate drepturile sale.Deci detine un act notarial!
Mama mea s-a prezentat la primaria din localitate in care s-au nascut defuncta, sa verifice cum a fost efectuat schimbul de pamant,si i s-a comunicat ca exista titlul de propietate pe numele defunctei in cadrul primariei si se mai afla o hartie de mana scrisa cu creionul ca defuncta la acea vreme se invoieste sa faca schimbul acestui teren agricol cu o persoana casatorita in localitatea noatra,dar nascuta in localitatea in care era defuncta casatorita(15km distanta intre localitati).
In localitatea in care defuncta a fost casatorita si trait pana la deces,la primaria din aceasta comuna nu se gaseste schimbul de teren facut cu celalta persoana cu care a facut schimbul
de teren agricol
In concluzie,titlurile de proprietate au fost emise pe numele mostenitoarelor cum s-au nascut si mostenit,iar schimbul si posesiunea lor a fost dobandita doar prin invoiala lor la acele vremuri.
Cum se poate dobandi posesiune acestui teren de 50 de ari ai defunctei,pentru ca persoana care a folosit terenul nu -l vrea sa-l cedeze mamei mele sub nico forma si nici primaria nu o sustine in a dobandi posesiunea lui.
Va intreb cum se poate intra in posesia acestui teren pentru care este si un titlu de propietate a defunctei.
Insa,in urma unei sesizari la primaria din localitatea noastra,unde figureaza terenul,primarul nu a vrut sa solutioneze problema aceasta (nici pe baza imputernicirii notariale detinuta de sora mea) de a impune persoanei care a folosit acest teren pana acuma sa inceteze sa-l mai foloseasca si sa mearga sa-si ia terenul din localitatea sa.
Aceasta persoana nu este de buna credinta si nu se poate comunica,sustinand ca terenul ii apartine si ca are acte in regula pe el.
In situatia relatata va rog sa-mi spuneti care ar fi pasii de urmat,pana la intrarea in posesia terenului ca mostenire de la parintii mamei.
Va multumesc anticipat!
Buna ziua dacă soția a depus actele de divorț și acum nu vrea sa se prezinte ce se antanplat cu div eu vreau sa cer custodia copilului pentru că sotia ma înșelat și mă dat afară de acolo de unde stăteam cu chirie an SATU MARE eu am venit acasă an bucuresti aici am ap cu 3 camere și vreau sa iau copil de acolo că mie teamă să pățească fata cv ca nu stiu pe cine aduce maica sa an casa
Am deținut 400l palinca în 2015 în Bicaz cu auto mi_au făcut dosar penal. Cum scap de el?
Exista ceva lege. Sunt producător la micile gospodari și ei zic ca dețin mai mult de 200l inafara antrepozitului fiscal,dar care antrepozit?
Bună ziua!
Doresc să vă cer sfatul în legătură cu o situație privind încetarea a doua contracte de prestări servicii pe motiv de forță majoră. Vă rog să îmi transmiteți dacă vă pot contacta telefonic. Va mulțumesc!
Buna ziua, In urma cu cativa ani, am facut un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere, am inscris imobilul in cartea funciara pe numele nostru si al persoanei in cauza. Ulterior acea persoana a cerut anularea contractului de vanzare in instanta si a avut castig de cauza, contractul fiind anulat, dar noi figuram in continuare proprietari in cartea funciara iar persoana in cauza a decedat. Ultima hotarare judecatoreasca spune ca admite recursul declarat de recurenta reclamanta, admite apelul reclamantei, schimba sentinta apelata in sensul ca admite cererea formulata de reclamanta si dispune rezilierea contractului de vanzare cumparare cu clauza de intretinere. Sentinta este irevocabila. Acum problema este ca reclamanta a decedat, vecinii vor sa faca cadastru, s-au interesat la oficiul de cadastru si imobilul este intabulat pe numele nostru. Ajutati-ma, va rog frumos sa inteleg noi mai suntem proprietari ai acelui imobil in aceste conditii? Ce trebuie sa facem? Va multumesc, o zi buna!
Bună ziua!Am și eu o întrebare. Dacă doi soți care nu au copii și nu au făcut testamentul unul pentru celălalt, după decesul unuia dintre ei, soțul supraviețuitor moștenește tot sau rudele decedatului au dreptul la moștenire după defunct? Multumesc!
Buna ziua. Blocul in care locuiesc (4 etaje) este inconjurat pe toate laturile de parcari, parcuri pentru joaca si banci, prin betonarea spatiului verde care exista candva in jurul blocului. Nu se tine cont de impotrivirea locatarilor si dorinta acestora de a avea putina liniste in casele lor. Practic, nici copiii nici adultii nu pot beneficia de program de odihna in propriile case, si nici dupa programul de lucru zilnic sau la sfarsit de saptamana. Practic, este un zgomot permanent si tipete toata ziua si pana tarziu, inclusiv mizerii lasate pe banci sub ferestrele oamenilor. Locatarii de la parter isi inchid geamurile daca vor sa inteleaga si sa asculte o emisiune tv, din cauza zgomotului de afara.
Am inteles ca se doreste betonarea ultimilor cativa metri de verdeata care au mai ramas in spatele blocului intre zid si parcare (avem parcare si in fata blocului, cu spatiu pentru joaca in lungul parcarii pana la aleea pe unde circula masini, inclusiv pe laturile blocului), pentru a se pune si acolo banci si cateva aparate pentru joaca si,, pentru relaxare”.
Nu avem nimic impotriva copiilor, inainte era aici langa bloc un singur parc mare si era in regula, acum blocul este in mijlocul unui vacarm, iar locatarii traiesc un adevarat chin, si nu doresc sub nicio forma distrugerea singurului spatiu verde care a ramas pana la parcarea plasata pe toata lungimea blocului (in spatele acestuia; avem parcare si locuri de joaca pe toate laturile blocului: zidul blocului-parc-parcare-alee pentru masini). Rand pe rand au disparut spatiile care asigurau distanta dintre alee si zidul blocului, amenajandu-se locurile de joaca si parcarile. Nu ne putem face propriul program in casele noastre unde ne intoarcem obositi de la lucru ca fiecare, si nici macar o zi de odihna nu avem la sfarsit de saptamana. 3-4 m de verdeata au ramas in spatele blocului pana la parcare,si vor sa faca si acolo alee cu banci sub geamurile oamenilor (blocul nu are parter inalt, oricine vrea baga capul pe geamul omului…).
Va rog sa imi spuneti ce drepturi ne sunt incalcate (norme legale) si ce putem face pentru a impiedica distrugerea macar a ultimei fasii de verdeata de langa zidul blocului. Autoritatile cunosc situatia si ori de cate ori hotarasc ca mai trebuie inghesuit ceva sub geamurile noastre, ne trezim cu buldozere, picamere si restul, fara sa tina cont de noi.
Multumesc frumos.
Bună seara. Un ifn miercuri are prima înfățișare pt a ma executa silit. Dar acest credit este luat pe numele meu dar am adresa unde este mama propietar, dar cum nu îmi permit avocat, vreau sa știu dacă ma executa silit cu ce o afecteaza pe mama. Casa fiindcă ei, are contract proprietate din 1996,dar nu știu dacă are intabulare. De aceea doresc dacă puteți sa îmi spuneți dacă o afecteaza pe ea cu ceva, creditul fiind doar pe numele meu.
Buna ziua!
Face obiectul unui proces următoarea situație?
Locuim pe o strada cu drept de servitute 12 proprietari.
Jumatate am cedat cota noastra primariei, restul sunt plecati prin străinătate, unii nu sunt de gasit….,etc. Ca sa bagam gazul, compania ne cere acordul tuturor prin notar, sau o face primaria, dar la fel, sa cedeze toti, toate astea fiind greu de realizat.
Putem noi, pe motiv de introducere utilitati (gaz) sa deschidem un proces prin care instanta sa permita trecerea?
Menționez ca strazile din jurul nostru au gaz. Deasemenea avem apa si canalizare bagate de primarie, dar gazul nu se mai poate.
Va mulțumesc
Stau cu cineva în chirie și acum ne-am certata și toate bunurile ce le-am cumpărat eu din banii mei le-am luat pe firma ei sa facă reduceri la cheltuieli, și spune ca șanț ale ei i le mai pot recupera, eu am vrut sa o ajut pe cheltuieli, însemnând ca ma fraierit, multumesc
Buna. Tatăl meu iese la pensie luna următoare, împlinește 65 de ani. El ste angajat ca asistent personal la primărie. Si ar vrea după pensionare sa rămână angajat asistent personal ( are grija de un copil cu probleme) dar de la primari i se spune ca nu prea se poate ca primarul hotărăște dacă vrea să-l tina incontiuare angajat. Întrebarea mea este este o lege pentru toată lumea sau este la aprecierea primarului? Mulțumesc
Buna ziua, am următoare întrebare : Locuiesc intr-o comuna de lângă Bucuresti, am cumpărat un teren unde ulterior am construit o casa, Pe terenul de lângă mine, care presupun ca este al primăriei, s-a construit un parc, care este fix lângă gardul meu, și se folosește de gardul meu. Vara este haos la câte urlete se aud. Ideea este ca atunci când primăria sa apucat sa construiască parcul nimeni nu ma întrebat nimica. As dori sa știu dacă exista o baza legală care sa impună o distanță minima de construcție a unui parc fata de o locuința sau orice altceva. Multumesc!
Buna ziua .In urma unei inundații de la centrala defecta ,am fost informata ca trebuie sa plătesc 1800 de RON pt ca a fost afectată o garsoniera .Intrebarea mea este dacă aceasta suma trebuie sa o plătesc eu in calitate de chiriașa ,deoarece proprietarul ma amenință ca ma da in judecata dacă nu plătesc .Vreau sa mai mentionez ca era pentru a doua oară când se defecta centrală in mai puțin de un an . Va rog sa ma sfătuiți ce as putea sa fac sa rezolv problema .Va mulțumesc
Buna ziua .As vrea sa va întreb dacă chiriașul trebuie sa plătească cheltuielile in urma unei inundații provocate de o centrală defecta . Va mulțumesc
Bună ziua. Problema ce-mi ridică sângele la cap, am avut o plângere contravențională cu permisul, am pierdut, apoi a urmat apelul, la fel, pierdut în pandemie, am făcut recurs, cum îmi pot da seama ca este acceptat, sunt chemat și la proces. Iar ce nu înțeleg iarăși, hotărârea definitiva pe timpul recursului mai este definitiva?
Buna seara am o întrebare am divort și trebuie să schimb numele al copil de familie in certificatului de nastere si nu stiiu cum sa procedez nu știu ce acte imi trebuie sa schimb certificatul de naștere al copil puteți sa spuneți cum sa procedez sa are certificatul bun pe numele meu este de fata sa pot sa bag actele pentru alocație
Buna seara domnule avocat ,
In data de 17/05/2017 am cumpărat o mașina din Belgia mai exact Anvers … după aproximativ 2 luni am încredințat-o unei cunoștințe pentru a o aduce in țara fără contract la mâna pe încredere … țin sa specific nu am reușit sa o înmatriculeze pe numele meu tot ce mi-a mai rămas de la mașina este factura de la garaj și o cheie … din câte am înțeles mașina a fost înscrisă in Franța și după o perioada scurta de timp a fost vândută in România … nu am fost la vremea respectiva la poliție deoarece am fost amenințat și mi-a fost frica … totuși credeți ca pot sa mai fac ceva după 3 ani este vorba de 18500 euro valoarea mașini la vremea respectiva .Multumesc anticipata
Buna ziua,am un copil care nu mai stiu nimic de el de 10 ani si am primit acasa un plic ca are de plata 8500 lei ca nu a platit ratele la un imprumut.el cand a facut imprumutul avea domiciliul pe adresa parintilor dar fara sa fie proprietar pe apartament..in plic spune ca o sa vina un executor mobiliar.imi puteti spune ce inseamna asta? multumesc.
Buna ziua, am o hotarare judecatoreasca definitiva pentru anularea unui proces verbal de contraventie in care nu se specifica nimic despre restituirea sumei platite cu toate ca am cerut asta in plangerea contraventionala. Anaf-ul va accepta restituirea sumei platite daca nu este dispusa in hotararea judecatoreasca?
Ce este de facut daca Anaf nu accepta restituirea banilor din amenda?
Multumesc.
Bunaziua,as dorii sa vă întreb in perioada 1990 1991,soțului meu i sa dat 30 arii te teren pt că a lucrat la colectiv,pe urma i sa luat ,și ia dat în altă parte,iarăși l-au luat și iar i l-au dat în altă parte fara sa îi facă titlu de proprietate că și la ceilalți care au primit teren la fel că el ,acum 10 ani i-au dat un alt teren ,cu promisiunea că o să-i facă titlu de proprietate , l-au dus cu zăhărelul până acum când primăria îl dă altcuiva pe 10 ani ,ce este de facut este normal așa ceva ,și ce trebuie făcut că și terenul sa intre în proprietatea lui
Buna ziua ,noi vrem sa cumpărăm o casa iar domnul de vrea sa o vinda, nea spus ca are niște probleme cu o hârtie, ca Mătușa lui are o gresela la nume, iar respectiva este decedata, și avem aproape un an de zile de când așteptăm accea hârtie , in cât timp se poate face mai repede?
Buna seara
Se poate considera inselaciune un caz in care un om primeste o mostenire mai precis un drept banesc( o parte de bani cand se vinde si se impart banii acelui imobil),iar omul respectiv fiind mai in varsta si fara ochelari in acel moment este pacalit de o alta ruda fara sa stie sa dea o semnatura pentru o procura iar apoi banii sunt transferati in contul acelei persoane fara acordul posesorului?
Bună ziua eu lucrez în două locuri de muncă.
am lucrat 3 ore la primul loc de muncă și după 3 ore lucrate am avut un accident minor și am mers la medic și am optinut concediu medical eu în ziua respectivă am mers cu concediul la lucru la primul loc de muncă și al doilea loc de munca menționez că în ziua respectivă trebuia să merg și al doilea loc de muncă.
Mia comunicat primul loc de muncă că nu sunt plătite 3 ore de lucru. Eu am lucrat 3 ore.
Puteți sa îmi spuneți dacă e legal cu 3 ore lucrate.
Buna ziua. Ma numesc Andreea, am doi copii unul de 3 ani si unul de 13. Sunt la a doua casatorie si m am desparti de curand. Intrebarea mea este daca atunci cand voi fi la munca baiatul cel mare va sta cu cel mic fostul sot imi poate face ceva?
Buna ziua mia fost anulat permisul prin hotarare judecatoreasca am luat 1 an cu suspendare si 2 ani supraveghere dupa cat timp pot sa dau din nou de permis?
Buna Ziua Am cumparat un teren intravilan de 1000 mp in anul 2014 . Terenul are urmatoarele dimensiuni 98 m pe langa drumul DN,12 m la in drum secundar si celelalte doua laturi sunt invecinate cu alti proprietari.Dar de la 95 m de la in capat al terenului iese de sub DN un canal proprietate ANIF care desparte terenul de DN si Mie imi ramanea 3 m de acces pe teren din DN pe partea aceasta. Canalul continua si pe latura cu drumul secundar. Aceasta a fost situatia cand am facut intelegerea cu fostul proprietar. Apoi cand s-au depus actele la cadastru s-au modificat planurile la primarie ,EU nemaifiind informat,si m-au impins cu capul terenului peste canal in partea cu drumul secundar luandu_mi aia 3 m unde aveam acces pe teren .Acum cand vecinul si-a facut gard am aflat ca a fost facuta reparcelare si eu nu mai am acces la teren,in plus pe latura de 98 m hotarul cu canalul este pe fundul canalului ca sa le iasa 1000 mp proprietatea mea.Am fost la cadastru si zice ca e treaba primarie.Primaria o lungeste la nesfarsit.Ce pot sa fac? Va multumesc!
Buna ziua. In urma unui contract de munca pe perioada nedeterminata, semnat la data de 26 Iunie a acestui an, am demisionat din motive de natura personală la 4 luni după aceea, respectiv la începutul lunii Noiembrie. Salariul mi-a fost plătit integral însă nu am beneficiat de nicio zi de concediu. Doresc a afla care îmi sunt drepturile întrucât la o luna jumătate după demisie, nu am primit compensatia raportata la cele 8 zile de concediu cuvenite& ce pot face in aceasta instanța. Mulțumesc din suflet!
Buna ziua. O sa încerc sa fiu cât mai scurta și concisa. Asociația de locatari din blocul meu nu e transparentă si e un pic dictatorială. Președintele se crede un fel de zeu și conduce prin minciuni și manipulare. Blocul meu este acum in reabilitare. Deși in blocurile prietenilor mei au avut parte de o vizita cu comisie de la primărie, la noi nu a venit nimeni. Problema mea este cu balconul. Vor sa dărâme toată partea de jos, și sa o reconstruiască după care sa puna termopanele lor care sunt de minus calitate ca ale mele. Le-am spus ca nu vreau sa schimb geamurile mele, și ca dacă vor sa refacă partea de jos, sa le dea jos și sa le puna înapoi, și s-au negat. De atunci am parte de presiune din partea lor. Pe lângă asta, ma deranjează ca la refacerea balcoanelor îmi îngustează balconul cu 7-10 cm. As dori sa știu dacă ei au dreptul sa ma oblige sa schimb geamurile, și dacă au dreptul de a îngusta balconul cu mai mult decât este prevazut in actul cadastral.
Mulțumesc. O zi buna.
Dacă o promisiune bilaterala de vinzare cumpărate ne terminata a expirat de 5 ani de zile și promitenti vinzatori au murit, acest act mai e valabil
Buna ,
Va relatez in linii mari acest aspect , amanuntit ar fi mult mai mult , iar daca este nevoie va pot da mai multe detalii .
1. Deoarece nu se poate altfel vrea sa execut personal gardul pe limita de propietate ( grantuire, mejda) care sa fie mejda/grantuirea intre 2 propietati (grantuirea). Cu vecinul care are casa facuta pe terenul cumparat de mine si fiindui alocat terenul de fostul CAP . Nu este fixat nici un semn pe portiunea din spatele casei si nici nu a fost vreodata fixat/marcat . Este pe o lungime de aprox. 12 m si vreau sa fac aceasta lucrare eu, ca sa delimitez cele 2 propietati cu un gard din sirma impletita, pe stilpi din beton fixati in pamint, de 1,5 m inaltime .
Intrebari :
La ce limita minima fata de casa lui pot face acest gard de limita de propietate (Grantuire/ Mejda) fara al intreba si fara a avea acordul vecinului ?
Pot executa un gard de limita de propietate (grantuire/mejda ) la 60 + 5/10 cm de zidul casei vecinului fara al intreba ca sa fie facut pe propietatea mea si sa nu aiba nici un drept asupra grantuirii sa nu o poata modifica, distruge …etc ??
2. In continuarea casei vecinului si curtea mea exista curtea pe o lungime de aprox. 12 m la care am fost imprejmuit eu, de la executia casei lui la o distanta de aprox.90 cm fata de nivelul zidului casei vecinului . Ulterior si-a facut o magazie pe lungime de 3/4 m si inaltime de aprox 2,5 m , lasand aprox. 120 cm de imprejmuirea mea . Dupa aceasta in anul 1990/1991 cind a venit legea si a acordat drept de propietate asupra terenului si anexelor a continuat cu ingradirea curtii vecinului pina la o distanta de aprox. 12 m distanta de casa lui,( aceasta extindere a facut-o peste noapte imediat ce a aparut legea ) dar respectind distanta de impremuirea mea de aprox. 120 cm .
Acum a izolat casa si a facut in loc de magazie care era in cotinuarea casei, o terasa acoperita inalta pina sub streasina casei aproape 3 m inaltime si apropiinduse de impremuirea mea de la 120 cm cit a fost inainte la 90 cm acum.
Intrebare :
Pot face limita de propietate (Grantuire, mejda ) la 60 cm ( – 5/10 cm, ca sa fie pe terenul meu sa nu aiba nici un drept sa il modifice sau sa il deterioreze ) de imprejmuirea mea care este de la constructia casei lui marcata prin stilp de lemn si ulterior schimbat cu stilpi din Beton infipti in pamint si gard de sirma impletita pe toata lungimea de aprox. 12 m ???
Fiind un vecin mai dificil nu am sanse de a putea face vreo intelegere cu el , nici cu parintii lui care au intrat atunci abuziv ocupind terenul ( umblind cu amentari la adresa mamei ) iar acum continua copii umblind cu amenintari asupra parintilor , facind de asa natura ca sa nu auda alti vecini . Deci nu pot sa le fac nimic vizavi de aceste amenintari .Cea ce Am facut doar, l-am avertizat sa nu mai aiba treaba cu mama mea .
Acum ca si copiii fac acest lucru ( amenitari la mama mea ) am hotarit sa fac acest gard ca sa nu mai existe neintelegeri sau sa le minimizez pe cit se poate , si numai asa cred ca as putea .
Nici o propietate nu este cadastrata , nu exista decit semnele vechi , iar acum as face-o odata ca sa pot eventual, sa fac cadastrarea noua care este in vigoare acum .
Intrebare:
3. Trebuie un acord neaparat cu vecinul care nu va fi de acord cu ce propun eu, ar fi ceva normal , sau sa am aprobare de la Primarie pentru executia gardului ( Mejda/Grantuire ) sau numai prin hotarire judecatoreasca .
Sub nicio forma nu as apela pe cit se poate la hotarire judecatoreasca deoarece sunt foarte clare conditiile mele , nu am nevoie sa ii ocup din teren, nici nu am nevoie sa participe cu cota parte la Garantuire/Mejda, doar sa pot face ca sa ne despartim, cu acest gard din sirma impletita pe stilpi din beton infipti in pamint , la limita minima la care pot face de casa lui 60/70 cm , iar la curte undeva sa fie impartita in doua, la distanta de 50/60 cm de imprejmuirea mea si a lui vecinu.
Astept o parere sugestie cit mai clara, chiar daca ar trebui sa-mi asum anumite riscuri facand pe raspunderea mea , sau cu acordul Primariei !?
Sau ca sa nu fac gresit !?
Sau ce lege/legi imi dau posibilitatea de a face Grantuirea (Mejda) !?
Bună ziua,
Speța este următoarea.
Suntem 3 surori. Cumnatul a încercat să divorțeze de sora mai mare, care este acum în Italia. Nu a reușit. Acum a introdus apel. Eu și cealaltă soră a mea am primit citații să ne prezentăm la Tribunal în calitate de intimat–pârât, chemate de cumnat în calitate de spelant-relamant – astfel scrie în citație.
Poate cumnatul să ne cheme în acest proces? De ce am primit noi două aceste citații? Este posibil așa ceva? Ce se poate face? Poate fi o șicană?
Bună-ziua, sîntem legal si civil căsătoriți, sotia a avut o aventură si a ramas însărcinată copilul a ramas în familie cu numele meu,. Acum tatal copilului vrea sai dea numele lui(să-l recunoască). Eu unul vreau sa rămână în familie împreună cu ceilalti copii cu același nume. Întrebările mele sînt:poate sa ma atace prin, judecata, Test de paternitatea etc, ca sa mil ia? Tin sa precizez ca eu cu sotia il vrem în familie. Cum putem proceda ca să nu poată să ni-l ia? Daca eu renunț la el si ramine fără nume, o mai poate ataca dupa aia pe ea fara acordul ei? Vă mulțumesc.
Buna ziua am si eu o problema am un dosar penal la studiu ,care nu are mai nimic in el, casa meargă mai repede am luat o avocata.avocata mai spus înainte de sărbători că dosarul e pe masa la procurorii si ca ei au comis si de aceia durează asa de mult, de atunci au trecut 3 luni si nu mai stiu nimic de dosar si nici de avocata care a fost plătită sa ma ajute,am fost la parchet am depus o cerere am vorbit cu ei am întrebat dacă a venit avocata mea ei au spus că nu,atunci vreau sa stiu de ce a trebuit avocata plătită de mine cu 2000 lei,pentru ce,si ceas putea face sa ma descurc singur.va multumesc
Cum se procedeaza pentru vanzarea unui imobil in cazul unei persoane fara capacitate de decizie? Sotul, in urma unui anevrism suferit, a ramas paralizat si nu poate vorbi. Pentru a putea fi reprezentat, a fost pus sub interdictie si sotia ii reprezinta interesele. Acum se doreste vanzarea apartamentului si cumpararea altuia cu conditii mai bune ( lift, spatiu adecvat, etc). Notarul mentioneaza ca astfel de tranzactii nu pot fi momentan efectuate deoarece nu exista o Instanta Tutelara care sa aprobe, iar ei, ca notari, au nevoie de normele de aplicare. Pana in momentul de fata Autoritatea Tutelara (din cadrul primariei) aproba astfel de solicitari.
Buna ziua,
Am făcut 2carduri in 2008 din cauza unor probleme nu am mai putut plăti in data de 2012 am avut un acord făcut în biroul executorului, iar acum pe 2 februarie mi a venit poprire pe salariu pentru 1 din carduri cu o sumă Maricica ,întrebareaea este cum pot rezolva această problema ,firma de recuperări că a preluat creanță din 2014 este kruk Romania insa pentru 4200 Ron sumă primita pe ambele carduri acum îmi cere 5000 pentru 1 și 6000 pentru 1 dece sumele sunt diferite și nu accepta un plan de rate vrea stric poprire ,mulțumesc
Buna ziua! Locuiesc in chirie sub un contract unde este specificat ca propietarul poate vizita imobilul doar in prezenta mea. Am dovezi clare ca a intrat cand nu era nimeni acolo si pe langa asta atunci cand am incheiat contractul mi-a fost ceruta o suma pentru agentul de vanzari, suma care nu este trecuta in contract, nu am primit bon fiscal si pentru care am dovezi ca a fost ceruta si acceptata. Ce masuri legale pot lua impotriva lui si pana unde ma pot duce cu acestea?
Buna ziua.
As dori sa stiu daca pe baza hotararii Consiliului Local se putea trece o suprafata de teren (4 ari) in proprietatea primariei(a Statului) daca proprietarul nu a cerut-o.
Si in ce conditii se poate ca mostenitorii proprietarului defunct isi pot cere dreptul la acel teren. Pe documentele vechi apare si acel teren,care este in jurul casei,insa dupa 1991 a trecut in proprietatea primariei ca urmare a hotararii consiliului local .Se mai poate dobandi dreptul de proprietate pentru acel teren?
Sânt pensionat cu legea 3/1977 în anul 1999 luna mai baza de calcul a fost până 1 aprilie 1992. Vă rog să-mi spuneți dacă am putut beneficia de recorelare in baza hot de guv 171 din martie 1999 media salariului meu a fost de 3611 la 5 din 10 ani pensia calculată este 596+108 spor.Valoare pensiei medi la acea vreme era de 1,170’924 deci pensia cuvenită este mai mică diferență 1,170’924_. 596 egal vă rog să-mi spuneți dacă mă incadrez in acest articol al legii 2 aliniatul a,b,c va mulțumesc
Bună ziua! Am avut acum un an și ceva un dosar pe rol pentru schimbarea numelui de familie a copilului, am câștigat și cine a redactat hotărârea a greșit nu a scris ca fata trebuie sa treacă pe numele meu a scris doar sa îl șteargă pe tatăl ei și numele de familie atât, am fost am făcut cerere de completare și acum am observat ca mi.a pus ședința tu ai pe 15.04.2021 și nu înțeleg de ce se mai judeca odată dacă este clar ca aceea greșeală este din vina celui/celei care a redactat aceea hotărâre!!!
Buna ziua,
In anul 1996 am cumparat un apartament. La insistentele concubinului l-am trecut in contractul de vanzare- cumparare 50%. Mentionez ca toata suma platita a fost suportata de mine fara nici un inscris. Toti anii cat am trait in concubinaj el si-a permis ani in sir sa nu aiba serviciu, toate cheltuielile casei si cele de trai zilnic fiind suportate de mine.Din cauza violentei verbale si fizice i-am propus sa vindem apartamentul si sa ne despartim, deoarece nu mai suport sa fiu supusa zilnic presiunii psihice,desi mi-a trebuit mult timp sa ma obisnuiesc cu gandul ca am fost profitata . Eu nu mai am suma necesara pentru a-i plati sulta iar el nu vrea sa vanda. Ce demersuri pot face ? Eu am nevoie de liniste , iar el saptamanal se alimenteaza cu energie pe seama nervilor mei. Daca as avea bani mi-as cumpara o alta locuinta si as pleca, fara sa fiu nevoita pentru a umbla prin tribunale. Va multumesc anticipat pentru raspunsul dvs.
Buna ziua,
In anul 1996 am cumparat un apartament. La insistentele concubinului l-am trecut in contractul de vanzare- cumparare 50%. Mentionez ca toata suma platita a fost suportata de mine fara nici un inscris. Toti anii cat am trait in concubinaj el si-a permis ani in sir sa nu aiba serviciu, toate cheltuielile casei si cele de trai zilnic fiind suportate de mine.Din cauza violentei verbale si fizice i-am propus sa vindem apartamentul si sa ne despartim, deoarece nu mai suport sa fiu supusa zilnic presiunii psihice,desi mi-a trebuit mult timp sa ma obisnuiesc cu gandul ca am fost profitata . Eu nu mai am suma necesara pentru a-i plati sulta iar el nu vrea sa vanda. Ce demersuri pot face ? Eu am nevoie de liniste , iar el saptamanal se alimenteaza cu energie pe seama nervilor mei. Daca as avea bani mi-as cumpara o alta locuinta si as pleca, fara sa fiu nevoita pentru a umbla prin tribunale. Va multumesc anticipat pentru raspunsul dvs.
Bună ziua Aș dori o părere dacă se poate tatăl meu a murit la vârsta de 59 de ani având la bancă un credit în valoare de 20.000 după decesul dânsului banca ne anunță că asiguratorii nu despăgubi suma respectivă cauză că a murit de ciroză el ne având până atunci nicio problemă medicală și fiind în câmpul muncii acum neavenit o hârtie de la de la recuperatori că dacă plătim suma de 5.400 o să fim scutiți de restul banilor dacă nu o să fie executat silit specifică și soția dânsului este decedată au două fiice plecate din țară întrebarea mea este nefiind girând cu casa și neavând giranți Banca poate să îi ia casa specifică Casa nu îi dor pe dânsul are o parte pe dânsul și o parte a Statului Român nefăcând recuperare de la stat ia Statului Român o parte pentru că în perioada când el cu soția sa căsătorit era anii când Le dădea voie statul să construiască dacă de dacă donau las tot pământul de sub casă și doar așa puteau face construcție și a făcut documente ai asa ca statul să le dea înapoi Până acum înainte ca el să decedeze dar nu am primit nici un rezultat de la primărie și de nici de la stat Vă mulțumesc pentru răspunsuri pe care o să mi le dați avem teme până întâi martie să decidem ce facem plătim suma respectivă sau lăsăm să vedem ce se întâmplă
Daca ma puteti ajuta cu o informatie , sunt presedinte si membru fondator al unui Ong infiintat in 2020 , doresc deschiderea unui charity shop sau magazin social( care va avea drept scop comercializarea de produse donate in vederea obtinerii de venituri pentru finalizarea proiectelor in curs si acoperirea nevoilor persoanelor fara adapost, persoane vulnerabile care nu fac parte din evidentele asociatiei) , cum pot face acest lucru?
Buna seara, in 2013 am produs un accident de circulatie fara victime din care a rezultat un proces pe fond civil din cauza ca polita de asigurare Euroins nu era inregistrata, bineinteles ca decizia a fost de partea paratului iar in luna mai 2015 mi-a venit citatie de la un executor judecatoresc din Ploiesti ca pe raza judetului Prahova s-a produs accidentul cu suma de plata aferenta deciziei tribunalului, intrebarea mea este dupa cati ani se prescrie acea decizie pentru ca astazi 02.03.2021 un alt executor judecatoresc din Bucuresti mi-a pus oprire pe conturi, exista un termen limita in care acea decizie de plata sa fie executabila, se poate prescrie decizia dupa trei sau cinci ani de la data de cand am primit citatia? Tin sa mentionez ca de la acea data din mai 2015 pana astazi n-am mai primit absolut nimic, nici o instintare de plata sau citatie de executare
Buna seara! Am si eu o intrebare am un unchi care a avut acum 14 ani de zile un garaj la un prieten in curte ,ia luat foc garajul si o parte din casa prietenului…acel prieten pe vremea aceeala dat in judecata si i a luat garajul si a vrut sa ii ia si garsoniera in care statea ,ca sa nu ii ia garsoniera mi a vandut o mie fictiv fara sa ii dau bani doar sa nu mai fie pe numele lui …dupa aceea eu am facut contract de vanzare cu fata lui la fel fara sa imi dea vreun ban …acum fata lui a divortat iar fostul sot vrea parte din acea garsoniera ,ea nu vrea sa ii dea si si a gasit un avocat ca sa anuleze toate contractele de vanzare de atunci intre mine si ea si intre mine si tatal ei..si mi a venit instintare sa ma prezit la tribunal …intrebarea mea este daca nu ma prezint se intampla ceva?ca nu am eu treaba cu problemele lor pe vremea aceea am zis sa fac un bine sa nu piarda garsoniera….si daca ma prezint la fel ce se poate intampla?multumesc anticipat
Bună ziua am și eu o întrebare cat ar costa un recurs la curtea de apel ?vă multumesc
Bună ziua , am și eu o nelămurire ;
Urmează să deschid împreună cu un prieten 3 magazine online pentru început ,firma o face el de tip SRL(micro întreprindere) vă cer un sfat sau o îndrumare ce tip de contract trebuie să fac cu el pentru a avea drepturi egale în firmă , sau ce mă sfătuiți și cum ar fi cel mai bine să facem pentru a fi ambele parți majoritare în firmă.
Vă mulțumesc frumos aștept un răspuns și dacă se poate un model de contract .
Buna seara!As avea nevoie de un raspuns.Parintii mei au murit,mama cand aveam 12 ani ,iar tata in vara,eu am 19 ani.Parintii mei au cumparat apartamentul in care locuiesc de la bunicii mei(parintii mamei) mama mai are o sora care locuieste cu bunicii la tara si acum vrea sa se mute inapoi in oras ,respectiv in apartamentul in care locuiesc si sa atace contractul de vanzare-cumparare dintre bunicii mei si parintii mei si sa il faca nul.In contract scrie ca bunicii le doneza drepturile asupra imobilului parintilor(Si lui mama si lui tata) acum 19 ani ,in 2001,inainte sa ma nasc,tata avea o garsonier pe care a vandut-o ,iar banii au fost dati bunicilor,pretul din contract este 40 milioane lei si scrie ca bunicii au primit banii in acceasi zi, in fata notarului,in contract NU exista drept de uzufruct sau alte conditii,intrebarea mea este: ce sanse are matusa(sora mamei) sa transforme contractul de vanzare-cumparare in unul nul sau de donatie deghizata dupa moartea bunicilor, chiar daca ar avea-o si pe bunica care sa minta ca nu s-a platit pretul din contract?
Multumesc!
Buna seara sunt un tata despartit de sotia mea de cand avea copilul cel mare 10 ani iar cel mic 7 ani eu la divorț l-am castigat pe cel mare pt ca asa a ales el iar cel mic a ramas la ea. Am si eu o întrebare cel mic mai are dreptul la avere din partea mea daca a ramas la mama sa sau numai cel mare are dreptul?
Buna seara sunt un tata despartit de sotia mea de cand avea copilul cel mare 10 ani iar cel mic 7 ani eu la divorț l-am castigat pe cel mare pt ca asa a ales el iar cel mic a ramas la ea. Am si eu o întrebare cel mic mai are dreptul la avere din partea mea daca a ramas la mama sa sau numai cel mare are dreptul?
Buna seara sunt un tata despartit de sotia mea de cand avea copilul cel mare 10 ani iar cel mic 7 ani eu la divorț l-am castigat pe cel mare pt ca asa a ales el iar cel mic a ramas la ea. Am si eu o întrebare cel mic mai are dreptul la avere din partea mea daca a ramas la mama sa sau numai cel mare are dreptul?
Buna ziua! As dori sa stiu cum sa beneficiez de canalizare la o casa pe care o detin de aprox 4 ani si in care nu pot sa locuiesc. Am inteles ca Romania a beneficiat de bani europeni pentru sisteme de canalizare iar jud. Salaj a beneficiat de fondurile respective. Din discutiile purtate cu reprezentanti ai primariei rezulta faptul ca cei de la Apa-Canal sunt obligati sa ma conecteze la reteaua de canalizare dat fiind si faptul ca acele fonduri sunt pt asa ceva. Am luat legatura cu cei de la Apa-Canal iar acestia mi-au zis sa-mi fac fosa septica…
Buna ziua. As vrea sa știu, daca in România exista vreo lege prin care as putea primi drept de proprietate ,de la primăria de care aparțin, pentru casa pe care eu mi-am costruit-o in anul 2008,fara forme legale, pe terenul pe care se afla casa părintească, care este pe numele tatălui meu, iar terenul nu este ieșit din diviziune, adică trebuie împărțit tuturor fraților tatălui meu.Mentionez ca ,casa mea se afla la o distanta de 20 cm ,fata de casa tatălui meu,care este de acord sa ma ajute sa primesc drept de proprietate pe casa mea.Doresc sa menționez și faptul ca pe mine nu ma interesează restul de teren.Multumesc
Bună ziua !
Vă rog să-mi spuneţi ce pot să fac pentru a mi se respecta dreptul de a face parte dintr-o Asociaţie de proprietari legal constituită, în sensul în care Asociaţia de proprietari (constituită pe mai multe blocuri de locuinţe) ar fi trebuit desfiinţată (conform noii legi 196/2018) şi reînfiinţată pe bloc de locuinţe şi nu pe mai multe blocuri, aşa cum este acum, asta până la sfârşitul anului 2020, lucru ce nu s-a întâmplat. Este o Asociaţie mamut, cu aproape 400 apartamente, în care locatarii nu pot fi reprezentaţi şi împotriva cărora se comit abuzuri de către cei aflaţi la conducerea Asociaţiei.
Cui mă pot adresa ? Avocatul Poporului ar fi o soluţie ?
Vă multumesc !
Problema juridica: Buna ziua! Sotul meu a achizitionat un teren (trecut ca proprietar doar el) si a inceput constructia casei noastre din resurse financiare comune inainte sa fim casatoriti(traiam in concubinaj). Intre timp ne-am casatorit ,iar finalizarea si receptia casei a avut loc in timp ce eram casatoriti astfel ca pe Extrasul de carte funciara casa este trecuta ca bun comun si apaream amandoi ca proprietari. Spuneti-mi va rog daca acest act imi ofera calitatea absoluta de proprietar sau poate fi atacat in instanta avand in vedere ca s-a inceput constructia cand eram necasatoriti.Multumesc!
Buna ziua,
Vreau sa intreb ún avocat in divorturi daca,eu ca tata ám sau nu sansa la custodia copilului avand O sotie care jigneste,ameninta,santajeaza, tipa sí urla lá copil, il si loveste.bineinteles face aceste lucruri doar acasa. Asa CA nu ám dovezi.mi-a distrus viata,mi-a luat toate lucruri care ma faceau fericit,Prin santaj. Acum imi ia si familia,parintii,fratele sí face acelasi lucru si cu micutul de 4.5 ani. Nu mai are voie sa-i vada
Buna seara,
Ca urmare a reconstituirii unui drept de proprietate in baza Legii Fondului Funciar nr.18/1991, ale Legii 1/2000 si ale Legii nr. 247/2005, Comisia locala de aplicare a Legii Fondului Funciar, respectiv Institutia Primarului, aveau obligatia legala stabilita prin HG 890/2005, art.27, alin.2, de a comunica titularului faptul ca pe numele sau s-a emis titlul de proprietate, prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire.
Autoritatea publica locala, respectiv comisia locala de aplicare a Legii Fondului Funciar nu a comunicat acest fapt timp de 11 ani. Ca urmare s-a produs o paguba titularului de dreapt al terenului, cuantificabila prin contravaloarea subventiei pentru terenul respectiv, platita de APIA, subventie care nu a fost primita de proprietarul terenului.
Care este baza legala, daca aceasta exista, prin care se pot solicita despagubiri autoritatii publice locale pentru paguba produsa ca urmare a necomunicarii emiterii titlului de proprietate?
Cu stima,
Hacman Liviu
buna ziua am si eu o intrebare .de curind a murit mama mea, sint singur nu mai am frati sau surori,tata a murit in 2012 sa facut succesiunea la apartament si sa trecut tot pe numele mamei.acuma eu mai trebuie sa fac succesiune fiind singurul mostenitor sau este o lege prin care iti asumi mostenirea cu bune si rele…..VA MULTUMESC.
Buna ziua, as avea si eu o intrebare. Sotia mea a facut un imprumut la BCR fara sa stiu dinainte si a luat fara stirea si voia mea actele de proprietate din casa si lea pus garantie la banca. Cand a venit cu contractul, a spus ca face imprumut pe baza salariului ei si ca trebuie si semnatura mea ca sot la banca. Acum ea a plecat din tara si m-a lasat pe mine cu plata ratelor pe cap. Pot sa fac ceva in privinta asta? Multumesc.
Buna ziua,
Suntem in situatia amenajarii unui drum de servitute creat prin cedarea unui teren cu latimea de 4 m pe toata lungimea frontului caselor, dezmembrat si intabulat ca drum de servitute. Drumul este format din cedarea terenului din 5 parcele, pe patru parcele este construita o singura casa si pe o parcela sunt construite 2 case apartinand aceluiasi proprietar, fara dezmembrare de teren. Noi dorim ca cei din spate sa plateasca 30% din amenajarea frontului fiecarei parcele din fata ( cele pe care le trece cu masina). Vecinul cu doua imobile in aceasi curte sustine ca nu plateste pentru 2 ci numai pentru 1. Noi consideram ca avand doua case trebuie sa plateasca de doua ori. Il putem convinge intr-un fel ? Nu vrem sa escaladam conflictul ci numai sa stim daca judecata noastra este dreapta si avem baza legala la pretentile noastre.
Multumesc mult!
Buna ziua,
In urma unui accident rutier am dobandit calitatea de intervenient fortat.Accidentul a fost produs din vina mea, fiind produs intre 3 autoturisme (1 vinovatul+2 pagubiti).Unul dintre pagubiti si-a reparat masina pe CASCO, urmand sa recupereze banii de la asiguratorul meu RCA, respectiv City Insurance SA .
Accidentul a fost produs in luna martie-2019, comunicarea fiind primita in luna februarie 2021.
In continutul acesteia, este solicitata si intampinarea, pe care am formulat-o si depus-o personal, online in timp util cu solicitare confirmarii de primire.
In cuprinsul acestei intampinari, am precizat faptul ca, in momentul accidentului aveam RCA valabila, atasand polita, in plus solicitand, constatarea lipsei calitatii mele procesuale pasive, spuse fiind cele de mai sus.
De precizat, ca inainte de a trimite intampinarea am luat legatura si cu asiguratorul meu, in speta City Insurance SA, solicitand sa efectueze plata catre societatea de asigurari a pagubitului, respectiv GRUPAMA ASIGURARI S.A, plata care a si fost facuta intre timp, dovada platii primita de mine de la asigurator, fiind confirmarea de plata a sumei reprezentand, despagubirea platii dosarului de regres, printr-un mail.
Insa, cererea de chemare in judecata, solicita:
1. plata sumei reprezentand contravaloarea despagubirilor;
2. plata sumei reprezentand penalitati;
3. plata cheltuielilor de judecata.
Asadar, penalitatile nu au fost achitate.
Ulterior am primit citatia prin care sunt chemat in instanta, in calitate de intervenient, in proces cu GRUPAMA ASIGURARI S.A.
In aceasta citatie, este precizat faptul ca, judecata se va face in lipsa, daca se solicita in scris acest lucru de catre una dintre parti.
Daca m-ati putea ajuta cu un raspuns cat mai prompt in ceea ce priveste:
1. am facut intampinarea, am si primit confirmarea la mail ul trimis, este imperios necesara prezenta mea, avand in vedere cele spuse?
2. mai este nevoie de o alta solicitare in scris prin care solicit ca judecata sa faca in lipsa mea si daca da, unde trebuie depusa si cand (adica inainte de proces, ori in timpul acestuia)?
3.daca nu ma aflu in localitate, pot imputernicii la notariat, un apropiat din familie, sa ma poata reprezenta in instanta/la proces in calitate de intervenient, chiar daca nu are capacitate/personalitate juridica si nu este nici consultant juridic?
Va multumesc anticipat.
Soțul meu de șase ani m-a părăsit pentru o altă fată pentru că îl acuz că a văzut o altă fată și de atunci încerc să-l recuperez, dar el refuză să se întoarcă la mine, nu răspundea la apelul meu sau la e-mail și chiar neprietenindu-mă pe face-book și, de asemenea, urmărindu-mă pe IG și mi-a spus că a terminat cu mine și cu cei doi copii ai mei, m-am confuzat foarte mult, căutam ajutor pe internet și am văzut o mărturie despre modul în care o vrăjitoare ajută-i să-și recupereze fostul, așa că am decis să încerc, dar am fost și mai confuz din cauza multor mărturii pe care le-am văzut, dar mintea mea mi-a spus să merg cu DR SAGURU pentru că am făcut multe cercetări despre el și am găsit nimic rău despre el, așa l-am contactat și i-am explicat problemele mele și el a aruncat o vrajă de dragoste pentru mine și îmi garantează 7 zile că fostul meu se va întoarce la mine și spre marea mea surpriză a treia zi o mare minune a căzut peste mine și fostul meu a revenit la mine în a treia zi și mi-a cerut iertare DR SAGURU tu sunt doar cei mai buni, voi continua să-i public numele pentru că el este Mântuitorul meu, acum suntem o mare familie fericită și unită, dacă ai nevoie de ajutorul lui, poți să-l trimiți prin e-mail Nu pierde speranța prea curând contactează-l Dacă ai nevoie de ajutorul lui puteți să-l trimiteți prin e-mail @ drsagurusolutions@gmail.com pentru o comunicare ușoară și rapidă, de asemenea, îl puteți apela sau adăuga pe WhatsApp cu acest număr +12098373537
Buna ziua as avea o întrebare ma puteți ajuta cu un răspuns… Întrebarea ar fi dacă ai o condamnare de 3 ani în România pentru furt și esti plecat din tara în Germania și vrei sa lucri legal ai șansele sa te găsească … va rog mult sa ma ajutați cu un răspuns… va mulțumesc și aștept răspunsul dumneavoastră O zi bun
Judecator incorect
Am formulat cerere pentru scutirea taxei de timbru. Cererea mi-a fost respinsa. A fost respinsa si cererea de re-examinare si mi s-a acordat termen pina la „data cutare” ca sa achit taxa de timbru. Taxa nu a fost achitata la timp, defapt nu a fost achitata deloc. La scurt timp dupa ce a expirat termenul de achitare al taxei, am formulat o cerere pentru reducerea pretentiilot monetare cu 50%, astfel incat si taxa de timbru ar fi fost redusa cu aproximativ 50% ca sa-mi pot permite sa o achit. Am specificat clar ca nu pot achita taxa decat in modul asta (adica jumatate din suma!). Aceasta cerere a fost depusa la dosar in luna Ianuarie 2021 dar instanta nu mi-a raspuns la ea. Intre timp am descoperit ca dosarul merge inainte, cererea mi-a fost ignorata complet si taxa de timbru judiciar a fost adaugata la taxa de impozit al apartamentului meu. Nu cred ca modul cum a procedat judecatorul este constitutional. Ce pot sa fac?
va rog sa ma ajutati cu legislatia in ce priveste ascultarea cu un microfon instalat la mine in casa, pot sa inregistrez pe cineva care vine la mine in casa? daca nu ce lege si cum pedepseste, dar daca eu merg la cineva in casa si inregistrez o convorbire intre mine si o alta persoana este legal? va multumesc foarte mult .
Bună ziua dacă soțul a decis sa plece de lângă mine si copilul nostru de 1 an si 8 luni din cauza mamei lui inapoi la ea unde are si adresa din buletin, zicându-i ca motivul e ca ii puneam eu prea multe restricti, singura mea problemă fiind ca nu imi convenea sa rămână nopatea acolo fără noi, acolo ducându-se ca ei au un magazin si bea cat vrea el sinsa stea cu băieți la cârciumă.El bea zilnic dar acolo fără limita. Cum ar trebui să procedez să bag eu prima divorțul sau sa astept sa il inițieze el?
Buna ziua ! Va deranjez cu o intrebare : aveti cunostinta despre vreun act normativ vechi, in vigoare in anii ’60 prin care proprietatea asupra unui teren intravilan era limitata la suprafata de maxim 800 mp ?? Bunicii mei au cumparat in acei ani suprafata de 1000 mp(cu chitanta de mana), dar in acte apar doar 800 mp, astfel ca mostenitorii celui de la care au cumparat atunci, au deschis proces pentru suprafata de 200 mp care nu apare in acte ! Ma interesa ce lege limita acest drept, pt a o putea invoca in instanta ! Va multumesc frumos !
Buna ziua, mama a facut un contract de intretinere cu nepoata ei cedand apartamentul aflat in localitatea Zalau. Nefiind bine ingrijita, sora mea si la cererea mamei a luat-o in ingrijire in locuinta ei din localitatea Mangalia. Mama vrea cu orice pret sa reziliee contractul dar nepoata a plecat definitiv in Germania iar mama e in imposibilitatea de a fi transportata iar la Zalau din cauza problemelor pe care le are cu inima. Intrebarea mea este daca angajam un avocat poate el sa o reprezinte pe mama fara a fi necesara deplasarea ?
Buna ziua!
As vrea sa stiu in ce masura se poate aplica legea contraventionala mai favorabila in cazul unui proces de plangere contraventionala. Este vorba despre o amenda pentru nepurtarea mastii de protectie corespunzator in spatiile deschise cand aceasta masura era in vigoare. Acum fapta nu mai este contraventie, masca nemaifiind obligatorie in spatiile deschise. Procesul nu s-a incheiat inca. Se poate anula astfel procesul-verbal?
Va multumesc!
Buna ziua,
Am fost dat in judecata de RCS & RDS. Am doua contracte pentru care am primit somatii de plata. In fiecare dintre somatii, am clauza penala echipamente, in valoare mare. Pentru unul dintre contracte, din 2017, am platit echipamentul, dar nu mai am chitanta si stiu luna cu aproximatie. Pentru al doilea echipament nu am platit si nu mai exista echipamentul. Am termen de 30 de zile de atac, pana in 27 august. Ce ma sfatuiti sa fac? Mentionez ca as vrea sa imi angajez un avocat, sa ma reprezinte in proces. Va multumesc. Revin cu mai multe detralii. 0741416760
Buna!
Ma puteti ghida si pe mine despre ce ar trebui sa fac si cum anume ar trebui sa procedez pentru a obtine daune cel putin morale si chiar sa ma apar in fata unor acuzatii false in urmatorul context ?
Am cunoscut un barbat casatorit cu care am avut o „relatie” de aproximativ 3 ani cu ghilimelele de rigoare, care ulterior s-a adeverit a fi genul de barbat care ademeneste femei prin diferite metode, in mod insistent pe retelele de socializare, modivand ca relatia lui cu sotia nu este una foarte buna, iar daca ai cazut in capcana manipularii, este dispus si sa divorteze daca este cazul…dar de fapt obiectivele lui sunt doar de a intretine relatii sexuale si atat.Adica merge pe principiul…nu-mi platesc o „femeie” care presteaza asemenea servicii atunci cand ma bântuie hormonii, ca e gratis sa manipulez sentimental, viata si psihicul unei femei.Chiar daca este refuzat, pe principiul ca este casatorit, este foarte insistent, motivand ca relatia lui cu sotia nu este una ok, doar ca nu si a gasit persoana potrivita pentru care ar fi dispus sa divorteze.Cunosc cel putin 4-5 persoane care oarecum au fost inselate prin aceeasi metoda de promisiuni marete, declaratii indraznete si planuri de viitor, un expert in tehnica manipularii. Am dovezi in acest sens, mesaje, convorbiri telefonice … Am premeditat un flirt cu ajutorul unei cunostinte, unde se vede foarte clar insistentele de a deveni in prima faza un prieten dezinteresat, insistent in a obtine un nr de telefon, iar mai apoi chipurile, sa dea de inteles ca isi doreste o „relatie, bazata pe incredere si respect „! Mie mi se pare un fel de inselaciune si escrocherie in interes propriu.
Am descoperit acest lucru, in ziua in care am primit un mesaj de santaj si amenintare de la o alta „iubita” care si-a insusit identitatea sotiei lui si mi-a scris in numele ei. Respectiv a scris si unor prieteni de-ai mei, pretinzand a fi sotia lui, cerandu-le prietenilor mei sa ma avertizeze sa ii las in pace sotul.
Cand i-am adus la cunostinta acest lucru si ca voi merge sa o denunt, m-a asigurat ca nu este sotia lui, ca nu stie cine ar vrea sa ii faca rau, dar ma roaga sa ignor si sa las lucrurile asa. Toate bune si frumoase, doar ca in timp a recunoscut aceasta relatie cu cea care m-a amenintat si m-a asigurat ca nu mai are nici o legatura cu ea, dar sa incerc sa nu afle sotia lui.A zis ca nu doreste sa sufere copiii lui pentru ceea ce face el (am mesajele cand admite oarecum ca toate acestea au legatura cu el si ca stie cine m-a amenintat si santajat).Ca relatia dintre noi sa para una sincera, m-a convins sa fac scoala de soferi profesionisti pe banii mei bineanteles, el fiind sofer de tir.M-a ademenit si a insistat ca dupa ce voi avea carnetul, va divorta, desi eu nu i-am impus niciodata acest lucru! Nu eram convinsa de sinceritatea lui si de aceea, l-am avertizat sa nu recurga la planuri atat de diabolice, doar ca sa ma imbuneze, doar sa renunt la ideea de a o denunta pe cea care m-a amenintat! L-am avertizat ca dupa ce voi obtine carnetul, daca se dovedeste ca a fost doar un pretext pentru a mai prelungi asa-zisa „relatie”, o sa ii povestesc sotiei lui despre promisiunile lui si modul in care a actionat doar pentru ca ii era frica de cosecetintele acelor mesaje primite de mine!
Am ajuns si la momentul in care obtinusem carnetul, dupa aproape un an, moment in a inceput sa se fastaceasca, a disparut, a inchis telefonul, nu mai raspundea la mesaje, si-a schimbat numarul.Nu i-am impus niciodata sa divorteze, am inteles si am admis ca a fost doar un plan diabolic de a ma face sa cred in „bunele lui intentii”, si de aceea l-am rugat macar sa ma ajute sa imi gaseasca pe cineva ( colega mai exact) cu care sa incep formarea profesionale daca tot am fost atrasa in jocul lui si am cheltuit niste bani. M-am simtit inselata, in conditiile in care l-am avertizat in nenumarate randuri sa nu ma puna sa cheltui niste bani, pe un lucru care nu-mi va folosi niciodata (sofer profesionist) daca el nu ma ajuta cu un viitor loc de munca in domeniu si initierea formarii profesionale. Nu este o meseria care o poti incepe de unul singur.Nu-ti da nimeni un camion pe mana pana nu acumulezi o oarecare experienta de minim 3 luni, pe care o dobandesti cu ajutorul unui sofer care are deja experienta si cu care esti trimis pentru formare.De fiecare data m-a asigurat ca nu ar face asa ceva, sa stau linistita, sa nu ma indoiesc de promisiunile lui, ca voi vedea la momentul oportun, ca se va tine de cuvant. Inselaciune care m-au costat ceva bani, sacrificii, timp, permise de voie de la locul de munca pentru a merge la orele de condus. Am insistat sa-mi raspunda la telefon sau mesaje si sa mi dea o explicatie, dar nimic.Am incercat de vreo 3-4 ori sa il astept in fata blocului unde locuieste ca sa pot avea o discutie cu el. I-am spus ca daca nu mi raspunde si nu reusesc sa dau de el, il caut pe telefonul sotiei, ceea ce am si facut.Am sunat de cateva ori pe telefonul sotiei, dar fara sa spun absolut nimic, doar sa ii atrag atentia sa raspunda pe al lui.
Acum el m-a amenintat ca m-a dat la politie pentru santaj si hartuire, ca i-am distrus familia si sunt spargatoare de familii, mi-a adus injurii si insulte greu de reprodus.
In acest caz, pot sa ii fac o plangere ca am fost constransa prin manipulare si santaj emotional sa ii dau crezare promisiunilor facute de el , in felul acesta sa ma reduca la tacere in ceea ce priveste relatia cu cea care mi-a trimis mesaje de amenintare si de santaj !? Cand il intreb de ce a recurs la atatea marsavii, imi raspunde sec si raspicat ca tot ceea ce am facut, am facut de bunavoie, a fost alegerea mea si ca el nu m-a fortat cu nimic!
Pot sa ii cer daune cel putin morale!? Am suferit enorm, eu fiind casatorita la randul meu.Pana la el nu am avut niciodata experienta unei relatii extraconjugale.Nu am fost familia perfecta si nu mai exista comunicare intre mine si sotul meu, dar a fost ok chiar daca a fost monotona cu rutina de zi cu zi.In urma acestei experiente, am plans si am suferit foarte mult, pe fond de stres am facut zona zoster, atacuri de panica si o cadere psihica.Am ajuns sa ma izolez si de propriul meu copil, sa devin antisociala, sa-mi pierd stima de sine, sa-mi pierd puterea de concentrare la locul de munca, posibil o depresie pe care nu vreau sa o admit acum, cu sufletul plin de traume psihologice ceea ce ma va costa probabil alti bani pentru consiliere psihologica.Altfel nu cred ca voi reusi sa ies din aceasta situatie, daca pana acum n am reusit!
Am dovezi clare ca asta face de ani de zile, ademenirea femeilor in scopuri sexuale si chiar materiale uneori!
Se pare ca a ajuns sa manipuleze sentimental atatea femei incat cu siguranta cineva, i-a vrut raul.Din spusele lui, cineva i-ar fi spart apartamentul fara sa ia nimic din el, si mai mult sau mai putin mi-a dat de inteles ca as avea vreo legatura cu acest incident, desi nu am nici un fel de legatura.Chiar i-am sugerat sa ma puna pe lista suspectilor ca nu am nici o problema! Iar aspectul asta mi se pare o calomnie din partea lui! Iar daca e adevarat ce spune, chiar cred cu tarie ca are un trecut dubios! Nu vine nimeni, asa din senin, sa-ti sparga apartamentul daca esti o persoana de buna credinta si iti vezi de viata ta.
Mai pot acum sa o denunt pe „fosta amanta” care m a amenintat si a scris prietenilor mei.Ceea ce a facut el, unde se incadreaza ca si speta!?
Ce ma sfatuiti sa fac? Va rog sa ma ajutati!
Daca ii povestesc toate acestea sotiei lui, ma poate acuza de santaj si hartuire!?
Stiu ca este imoral si din partea mea, fiind casatorita si acceptand avansurile unui barbat casatorit pentru care imi asum o parte din vina.Toti gresim la un moment dat in viata, cel putin o data, dar deja, ceea ce face el nu mai este o greseala, ci o alegere. Iar daca aceste practici devin un mod de viata , inseamna ca esti o pramatie!
Cam asta este in mare parte problema mea!
Multumesc anticipat!
Anul trecut am primit un proces verbal de amendă de la poliția locală,in urma unei reclamații făcute de o vecină pt ca dau mâncare la pisoii de afară.Am tot întrebat la taxe si impozite dacă a venit amenda ca să o plătesc.Aveam dreptul să plătesc mai puțin.A venit abia după un an si mi se cere să dau 500 lei.Ce pot să fac în această situație?
Buna seara.Sunt din Galati,problema mea e simpla si in acelasi timp,complicata…Deci,Apa Canal,solicita/opreste pe factura acelasi nr de metri cubi cu apa menajera(canalizare),ceea ce nu e normal…apa mai e cosumata ca bautura,ca mancare,etc…deci din start e hotie.Apoi,opresc apa meteorica in fiecare luna…pai la noi in oras a plouat in medie de 2 ori pe an,a doua hotie…a treia ar fi contoarele de apa,ori citirea lor(majoritatea au contorizare separata)…cum e posibil ca o persoana sa consume 10 m cubi/luna,nefacand mancare(cand si cand),dus/wc normal,la bloc fiind…?????? ma gandeam sa-i dau in judecata si am vrut sa stiu parerea unui specialist.Astept raspunsul dvs.
Buna seara . Am un prieten care a fost arestat preventiv la domiciliu pentru 30 zile , pana ieri am vorbit cu el stiam ca trebuia sa mearga sa dea declaratie si nu mai stiu nimic de el de atunci . Se poate sa il fi retinut chiar daca a mers doar sa dea declaratie ? Va multumesc frumos
Buna ziua!Bunicul meu a decedat in urma 10 ani iar mama mea doreste sa deschida taxa de succesiune intre bunica si cei 2 frati,ceilalti frati vor sa cedeze partea lor catre bunica cu dorinta ca acesta dupa taxa de succesiune sa cedeze tot unui nepot(adica fratele meu respectiv fiul mamei) in urma unui act de intretinere.Intrebarea este poate bunica sa se razgandeasca si sa ii lase altcuiva mostenirea??Sau ce se poate face in caz ca aceasta nu respecta dorinta celor care cedeaza in favoarea ei??Multumesc !
Buna ziua. As dori sa stiu ce masuri legale pot lua impotriva vecinilor de pe palier care au un animal de companie (pisica) pe care o lasa libera sa patrunda pe proprietatea noastra (o terasa circulabila la ultimul etaj invecinata cu terasa lor si care este despartita de aceasta cu un zid de aprox. 2.3 m). Deoarece pisica isi faca nevoile in ghivecele cu flori si plante decorative in acelasi timp sapand in pamant si imprastiindu-l pe terasa, am incercat sa rezolvam amiabil problema cu vecinii in cauza si desi au parut intelegatori acestia nu au luat nici o masura. Am facut o sesizare la Politia Locala care le-a transmit un avertisment verbal, fara nici un rezultat, ba mai mult in acest moment tot vecinii sunt cei care se simt ofensati pentru ca am facut aceasta plangere. Va multumesc anticipat.
Buna seara
Ma numesc Mihai, cand eram copil parintii mei au divortat.
Tata s-a recasatorit cu o femeie cu doi copii, baiatul l-a lasat la fostul sot iar fata a infiat-o tatal meu.
La inceputul lunii octombrie a decedat tata iar la jumatatea lunii octombrie decedeaza si sotia lui.
Pentru succesiune m-am intetesat la doi notari care mi-au spus ca avand in vedere ca acea fata este infiata si nu este copilul lui tata de sange nu are nici o treaba cu succesiunea de la tata doar pe partea lui mama ei.
Va rog respectuos sa-mi spuneti daca asa este.
Multumesc anticipat.
Buna ziua,
Am rugamintea de a-mi preciza concluzia septei urmatoare.
Parinti mei au avut pamant in Sighetu Marmatiei nu sant sigura dar cred ca acum 40 sau 50 de ani, jumatate din pamant la vandut la bunica noastra , bunica a avut casa separát Cu nr. de casa 56 iar noi aveam 54. Táta sa hotarat sa Vanda o parte de pamant inainte de revolutie, la vandut la o vecina, iar an 1990 sa hotarat sa vanda si cealalta bucata ce a ramas, si a vanduto.
Máma co noi copii sa mutat in casa bunici care táta ia vaduto bunici,
Nu am stiut pana acum ca casa nu este intabulata máma a astepta ca frati si surorile sai aprobe
Certificat de mostenire pentuca máma sa ingrijit de bunica, an anul 1993 a primit, vecinul la care táta ia vandut pamantul sa comportat urat Cu máma cand ai spunea ca a intrat an pamantul lui bunica, máma nu nea spus asta niciodata, nu intelegem de ce ar fi amenintato sau sar fi temut de el . Máma mea este de 3 ani paralizata la pat si acuma am aflat caci máma nu are casa intabulata ca ia fost frica de el si na stiut cum sa faca Noua la copii nu nea spus cred ca na vrut sa avem probleme Cu un asa individ.
Acuma am aflat ca casa nui intabulata si am inceput sa rezolvam, a fost topograful sa masure pamantul nea intrebat doar daca este ce este ingradit si iam spus ca nu stim sa masoare .
A doua zi nea chemat doamna de la impozit cai problema ca avem 1000 de metri patrati si topograful a masurat 700 de metri patrati, si undes aia 300 de metri care máma ai are si dupa care 30-40 de ani a platit impozit, a zis sai aratam contract ca lam vandut sau unde este, iam spus ca máma nici un pamant na vandut si nu avem nici un contract.
Acuma ne-a spus máma cate probleme a avut cu el cand ia spus ca sa bagat in pamantul ei a facuto nebuna si a amenintato
Astazi a fost sora sai mai duca chitantele ca au achitat gunoiul si altele ca sa poata incheia si sál deie mai departe la notar, Pe doamna de la impozit am intrebato daca máma are 1000 de metri pátrati de ce acuma are 700 si aproape 40 de ani plateste impozit pentru 1000 de metri patrati mia zis sál intreb pe topograf, Topograful mia raspuns ca daca dorim sa mergem mai departe trebuie sai semnan cerere ca renuntam la aia 300 de metri,
Nu inteleg de ce sa semnez cerere ca renunt la pamantul nostru, pentruca pe ale 300 de metri patrati sai facut vecinul casa, vecinul nostru casa lui si-a intabulato nu de mult dar nu putem sa intelegem cu a putut sa si intabuleze casa pe pamantul lui máma
Va rog din suflet sa ne spuneti daca se poate face ceva ?
Va Multumesc anticipant si asteptam cu nerabdare raspunsul dumeavoastra Mariana
Buna ziua,
Pe un teren arabil, extravilan cu o suprafata de 5000mp(mostenire) am vrut sa infiintez o livada; cand firma de topo a venit la trasare am realizat ca terenul respectiv era excavat de o firma ce se ocupa cu comercializarea agregatelor de balastiera. Terenul a fost excavat pe intreaga suprafata de 5000mp la o adancime aprox. 9-11m. Dupa ce am luat legatura cu administratorul balastierei ( mi-a confirmat ca din greseala a sapat terenul) in groapa ramasa a adus pamant si refuz de ciur. In momentul de fata tot terenul este cu aprox 3-4m mai jos decat cota initiala. Am facut o sesizare la garda de mediu si am primit ca raspuns( pe scurt) : Firma X are autorizatie de exploatare. Acum terenul nu mai poate fi folosit pentru nici o activitate agricola, nu il cumpara nimeni in starea actuala. Cum ar trebui sa procedez in aceasta situatie?
Va multumesc anticipat!!
Buna seara!
As vrea sa aflu ,daca pot da in judecata o profesoara care mi a zis ca ,copilul meu este nebun,vrea sa stranga semnaturi de la alti profesori,sa l declare inapt.
Precizez ca baiatul meu are 12 ani,este un copil linistit,foarte calm,dar emotiv .
Nu deranjeaza orele,nu are note scazute la purtare,atat ca nu invata,ce sa fac daca nu i place scoala?!
Buna ziua
Firma la care lucrez prin contractul colectiv de munca se obliga la plata unei sume catre o pensie privata.
Pe langa suma cu care cotizeaza firma , cotizez si eu cu o suma care îmi este oprita din salariu
De 3 luni firma nu a facut plata catre fondul de pensi dar mie mi-au fost opriti banii din salariu pt contributia catre fondul de pensie
Cum pot proceda in aceasta situatie
V-ă multumesc
Buna ziua va rog dați mi și mie un sfat .Eu am făcut acceptarea succesiunii la notar în 6 luni după frate neavând soție și copii în 2009.Aflu după deces ca o pers străină și a făcut testament fals la notar declarând ca nu are moștenitori.Eu am purtat o în tribunal I am stricat testamentul 2 contracte vânzare cumpărare am plătit executor sa pot întra în posesia lor.Intre timp am chemat toți moștenitorii de 3 ori la notar toți au semnat inafara de o nepoata.in 2015 acea nepoata întra în procesul meu cu o cerere de intervenție și depune într un dosar din 2009 o anexa serox care nu e înregistrată nicăieri dar care e pusa o data sa între în termen de 6 luni.Eu am scos de la primărie și de la starea civila unde rezulta ca ea nu a făcut nicăieri dar instanta ia dat câștig ca fiind moștenitoare cu mine.Acum în 2021 nepoata scoate anexa 23,24 și deschide proces pentru indiviziune doar cu o parte din bunuri.Eu la rândul meu am făcut o cerere reconventionala unde specific concret xe avea defunctul și în care spun ca nepoata nu are dreptul cu o anexa seroxata și pe baza hotărârilor câștigate de mine sa împărțim.Eu am plătit o data taxa de timbru la 2 imobile și la jumătate din un pământ când ma judecam cu acea femeie hoata acum trebuue iar sa plătesc taxa din nou.Ce pot face ca instanta sa și dea seama ca nepoata a dus în eroare instantele de judecata cu acea anexa și sa I închidă iesirea din indiviziune.Va rog dați mi un sfat.Multumesc
Buna.seara.am.si.eu.o.intrebare.daca.ma.puteti.ajuta.eu.si.concubinul.meu.stam.inpreuna.de.6ani.inte.timp.am.cumparat.o.cada.inpreuna.eu.nuam.putut.fi.trecuta.in.acte.pentru.ca.sint.in.divort.din.prima.cadatorie.daca.ne.cunam.pot.avea.si.eu.freptu.multumesc
Buna ziua, am o intrebare, cum pot sa dovedesc ca eu sunt pe titlu de proprietate din moment ce nu am cnp trecut pe titlu, documentele care stau la baza titlului de propritate sunt pierdute, mentionez ca in familie suntem 3 cu acelas nume iar pe titlu suntem doi tatal meu si eu. Un notar m-ar putea ajuta sa ceara de la consiuliul local, prefectura, cadastru aceste documente?
Bună ziua.In 1990 am avut o condamnare cu executare pentru agresiune sexuală.M-am eliberat în 1992 și acum după 30 de ani m-au chemat să mă prezint la poliție pentru introducerea într-un registru de urmărire s-au ceva de genul ăsta comfort legii 118/2019.E posibil așa ceva după 30 de ani și ce trebuie să fac in acest caz?Menționez că am domiciliu in România dar locuiesc în străinătate din anul 2000.In tot acest timp nu am avut nici o abatere doar o amendă de trafic pentru viteză.
Buna ziua,
Intrebarea mea este:
Mama mea vrea sa treaca dreptul sau de uzufruct viager (imobil) pe numeme meu. Am fost la un notar public, unde ni s-a spus, ca fara prezenta nudului proprietar nu se poate face
.
In Art. 714 Noul cod civil scrie clar:
SECŢIUNEA a 2-a
Drepturile şi obligaţiile uzufructuarului şi ale nudului proprietar
Art. 714
Cesiunea uzufructului
(1) În absenţa unei prevederi contrare, uzufructuarul poate ceda dreptul său unei alte persoane fără acordul nudului proprietar, dispoziţiile în materie de carte funciară fiind aplicabile.
Atunci de ce trebuie sa fie prezent si nudul proprietar la notar pentru a face aceste acte?
(Mentionez, ca nudul proprietar nu vrea sa vina in tara pentru asta)
Multumesc anticipat!
Cu respect, G, Gavril
Buna ziua!
Sunt executat silit prin poprire din 2015 iar in 2021 banca a cesionat creanta la Kruk. Nu am primit nici o notificare de cesiune. Mai tarziu am aflat ca a fost trimisa la o adresa la care eu nu mai stau de 15 ani si nu a semnat nimeni de primire. Confirmarea de primire cu mentiunea ca nu s-a predat plicul s a intors inapoi la Kruk. Se poate intelege ca mi a fost comunicata, dar totusi eu nu am primit nimic?
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns si sa imi spuneti si daca sa fac ceva. Multumesc
Bună ziua , sunt divorțată de 1 an la notar, avem 1 copil in vârstă de 11 ani , custodie comuna , domiciliu la mama , drept de vizita la cererea și dorința minorului . Problema mea este ca fostul soț îmi trimite mesaje jignitoare , implica minorul în discuțiile noaste și cauta orice mijloc sa-mi denigreze imaginea . Am încercat sa blochez orice mijloc de comunicare directa și sa ma axez pe discuțiile doar despre minor. Am făcut un grup pe whatsapp eu, tata, copil tocmai pt a evita subiecte însă și in acest grup ma denigrează iar copilul meu ” cunoaște ” fără sa vrea limbajul tatălui. Încerc sa-i explic ca nu este ok , pare sa înțeleagă însă discuțiile revin . În prezent sunt într-o relație de jumătate de an iar partenerul meu este noul subiect al acestor controverse. Fostul soț insinuează ca actualul partener este pedofil si îmi urmărește copilul . Pentru a înțelege de unde considera el acest lucru va spun în mare o situație.
Acum 2 luni am fost certata cu actualul partener , m-a cautat la clubul sportiv unde activează fiica mea , pentru a ne împaca, însă din diverse motive eu nu eram . Cei doi nu au interacționat, fiica mea nu a știut ca el este acolo și nu a fost pusa intr-o situație nepotrivita . De la acest eveniment , fostul soț insinuează ca actualul partener îmi urmărește copilul. Fostul soț trimite discuțiile private dintre noi, familiei mele , copilului meu , prietenilor inclusiv actualului partener și ma denigrează. Limbajul lui este cunoscut și de copilul nostru .
Va rog sa-mi oferiți un sfat . Ma simt intr-o poziție din care nu pot ieși decât cu o reclamație dar nu știu dacă va avea o soluționare. Pot aduce ca proba toate mesajele trimise , acuzele și dovezile ca interacționează cu persoane din anturajul meu doar pentru a ma denigra ? În ce măsură sunt sustenabile aceste dovezi și cum pot pune capăt presiunii emoționale la care sunt supusa ? Menționez ca relația mea cu minorul este foarte bună, momentan programul de vizita este, de comun acord, 1 săptămână/ 1 saptamana la ambii parinti , fostul soț nu are ce sa-mi reproșeze în acest sens , primordializez interesele copilului meu însă în aceste condiții de stres psihic , consider ca atât eu cât și copilul meu suntem afectate . Încerc sa evit o reclamație la protecția copilului pentru ca nu vreau sa implic minorul în aceste subiecte. Caut o soluție legala prin care sa-l temperez pe fostul soț.
Mulțumesc
Buna ziua !
In 2020 mi s-a intocmit un dosar penal cu 3 infractiuni impotriva mea .
Dupa mai multe audieri de martori , dovezi aduse la dosar etc in februarie 2022 procurorul a dat clasare pentru toate cele 3 infractiuni, clasand dosarul .
Ma intereseaza care e termenul in care pot deschide un proces de despagubire impotriva celor ce m-au denigrat si recuperarea cheltuielilor in urma apararii mele ?
Mi s-a spus sa astept macar 3 luni de la comunicarea rezolutiei catre parti , dar acestea au trecut deja .
M-ar interesa de asemenea si care ar fi onorariul pentru a ma reprezenta intr -un astfel de proces .
Multumesc
Buna ziua! Recent am fost prins la volanul unei masini fara sa detin cat. B. Am cat. A1 de aproape 2 ani iar luna viitoare urma sa fac 18 ani si sa dau sala si orasul. Sunt inscris la scoala de soferi si am 10 ore de oras. Dupa ce ne au scos din masina i am intrebat cat mai multe pe cei 3 politisti iar unul a zis sa ma inscriu la scoala de soferi daca luna viitoare fac 18 ani pentru a scapa. I am spus ca sunt deja inscris insa nu a dorit sa spuna mai multe. Ulterior am mers la sectie unde mama a semnat cum o declaratie cum ca unul din cei doi cu care eram (nici ei nu aveau permise) a luat cheile mamei sale pentru a merge in masina sa ascultam muzica si dupa am cazut de acord sa mergem la o tura. Ne-am intersectat cu politia si in urma unei manevre defectuase au efectuat un control. Eu am semnat ca am luat la cunostinta ca daca mai sunt prins pe drumuri publice pe un autovehicul se considera infractiune rutiera (permisul e la mine nu l-a cerut nimeni). Peste 2 zile am scos cazierul si era curat desi ei au spus cand ne au oprit ca imi vor face dosar penal.
Ce pot face pentru a imbunatati situatia?
La ce s-a referit politistul cand a zis ca scoala de soferi ma poate salva?
Daca iau permisul inaintea terminarii proceselor penale pot fi salvat de dosar?
Astept orice sugestii si informatii!
Multumesc anticipat!
Ce sanse exista ca o persoana abuzata verbal (30 ani) sa poata obtine toata proprietatea care este actual pe numele ambilor soti, in urmatoarea situatie.
Sotul nu a lucrat deloc (toata viata), iar sotia fiind singura sursa de venit a familiei (mentionez pentru 3 copiii)
Sotia a plecat din cauza abuzurilor sotului iar acesta traieste in momentul actual in comcubinaj cu o alta femeie.
Buna seara,
Ma confrunt cu urmatoarea situatie:in anul 2018, dupa 20 de ani de tergiversari si amanari nejustificate, am dat in judecata primaria unei comune pentru ca nu ii intocmea mamei titlul de proprietate pentru niste terenuri care erau/sunt ale ei.S-a castigat procesul in anul 2019, s-a intocmit si dat titlul de proprietate pentru terenurile care au facut obiectul actiunii in instanta iar instanta a hotarat ca primaria sa plateasca cheltuielile de judecata.Primaria nu a vrut sa achite acele cheltuieli de judecata astfel incat in anul 2020 s-a apelat la un executor judecatoresc pentru executarea primariei pentru suma hotarata in instanta.
suntem in anul 2022, se apropie cei 3 ani cand se poate solicita executarea pentru sumele pe care primaria refuza sa le achite si eu nu stiu ce sa mai fac!A gresit avocata, a gresit executorul, nu stiu, cert este ca s-a refuzat admiterea cererii de executare silita, pentru ca s-a solicitat executarea comisiei de fond funciar, nu executarea UAT-ului, s-a depus recursul tardiv, nu stiu exact…Acum in acest moment eu, ca pagubita, ce solutie mai am ca sa-mi recuperez banii cheltuiti, avand in vedere ca dosarul de executare deschis si neaprobat nu este inchis si timpul este dusmanul meu (data de 27 noiembrie este data la care se fac cei 3 ani in care pot cere executarea silita) Cum pot sa-mi recuperez banii cheltuiti?Sa apelez la un alt avocat, la un alt executor?!…ce solutii mai am la ora asta?
Va rog un punct de vedere.
Multumesc.
Buna ziua,
Având in vedere cele relatate de dumneavoastră succint , rog sa aveți in vedere următoarele :
Sa încercați sa luați legătura cu un alt executor judecătoresc și sa ii învederați întreaga situația de fapt , prezentându- i toate documentele pe care le dețineți la acest moment ( hotărâri judecătorești , încheierile emise de executorul judecătoresc ) și sa formulați o noua cerere de executare , dar sa aveți in vedere ca instanța ar putea invoca excepția Autorității de lucru judecat
Precizez faptul ca cele expuse mai sus , reprezinta doar varianta și o posibila soluție in a acționa și a nu sta in stare de pasivitate , in funcție de cele relatate de dumvoastra , acum totul se poate schimba in funcție de ce se retine efectiv in actele dumneavoastră
Bună ziua,
Vecinul meu foloseşte de ani de zile o parte din terenul meu, fără acordul sau permisiunea mea.
Deţine o magazie, al cărei colţ este construit pe terenul meu, pe care recent a extins-o şi mai mult. A construit parţial un pod, a făcut parcare, a îngropat un furtun şi multe altele, pe terenul meu.
Am discutat cu el despre grăniţuire şi a fost de acord. Acum un a adus un topograf cu care, în lipsa mea, a trasat semne de hotar bazate pe coordonate inventate de el. Când am venit eu cu un topograf şi coordonate CF, şi l-am chemat să asiste, a sunat la 112.
Recent şi-a săpat cu un excavator 2 puţuri la el pe teren, şi încă unul la mine. Am făcut plângere la poliţie.
Îl voi trimite în judecată, şi voi avea nevoie de un avocat bun să mă reprezinte. Doresc să fac gard, să dărâme tot ce are construit la mine, şi să-mi plătească daune. Ambele imobile au CF-uri, hotarul fiind comun.
Care parte din proces este penală şi care civilă? Se poate acţiona în instanţă cu un singur proces, sau trebuie făcută grăniţuirea separat? Cum pot estima daunele? Este vorba de distrugere de proprietate sau tulburare de posesie, sau ambele? Ce se întâmplă cu distrugerile provocate în trecut, pe care nu le-am sesizat la timp organelor de poliţie — intră la tardive, sau se prescriu? Ce altceva ar trebui să mai ştiu?
Mulţumesc anticipat, şi aştept cu interes să continuăm procesul la judecătorie.
Buna seara
Sot decedat fara copii, parintii sotului decedati, sotia s a inscris la masa succesorala la notarul din zona unde sotul decedat a avut ultimul domiciliu, insa nu au fost notificati toti mostenitorii legali ai sotului, iar termenul de 1 an de la deces a trecut. Nu s au inscris la masa succesorala niciunul dintre restul mostenitorilor care nu sunt cunoscuti personal (sunt de grad IV – veri ai sotului decedat- si sunt cunoscuti doar din auzite). Care ar fi procedura ulterioara?
Multumesc frumos
Buna seara am si eu o intrebare
Acum 3 ani am cumparat o casa prin licitatie de la kruk .bineinteles ca am primit o ruina
Fostul propritar a deschis proces si a cistigat firma kruk ma sunat si mi sa spus ca imi va restitui bani plus despagubiri
As dori sa stiu ce am de facut
daca angajatorul ma acuza ca am luat bani din gestiune desi eu nu am luat si nici lipsa mea nu e. Acesta are dreptul sa mi opreasca din bani daca imi dau demisia ? Tin sa mentionez ca nu au dovezi impotriva mea sau declaratie
Bună ziua.. Am divortat la notar de comun acord..as dori sa știu dacă fostul soț are dreptul de a intra în apartament atunci cand vine sa ia copilul.. (Precizez copilul are17 ani)
Mi a fost ridicat permisul pentru o perioada de 60 de zile, pentru neacordare prioritatevla o trecere de pietoni. Am contestat procesul verbal și mi am ridicat permisul. Maine este procesul. Ce se intampla daca nu ma prezint? Mulțumesc frumos.
Buna ziua. Am o situatie:
-am divortat in anul 2017 fara a face partajul cu fosta sotie;
-avem urmatoarele bunuri imobile:
a)1 apartament in care locuieste fosta sotie impreuna cu cei 2 copii-a fost achizitionat inainte de casatorie (eu proprietate nuda, iar fosta sotie drept de uzufruct viager);
b)2 garsoniere achizitionate in timpul casatoriei;
c)1 teren achizitionat in timpul casatoriei;
-in anul acesta (2024) fosta sotie s-a recasatorit (cununie civila), locuind la apartament impreuna cu copiii si cu actualul sot;
Intrebari:
1)In cazul decesului meu cum se va face succesiunea pentru fiecare bun imobil in parte?
2)In cazul decesului sotiei cum se va face succesiunea pentru fiecare bun imobil in parte?
3)In cazul decesului amandurora (nu se stie niciodata!) cum se va face succesiunea pentru fiecare bun imobil in parte?
4)Actualul sot al fostei mele sotii are drepturi (poate ridica pretentii de cota parte) asupra bunurilor imobile mai sus mentionate atat timp cat fosta mea sotie traieste?
5)Actualul sot al fostei mele sotii are drepturi (poate ridica pretentii de cota parte) asupra bunurilor imobile mai sus mentionate in situatia decesului meu?
6)Actualul sot al fostei mele sotii are drepturi (poate ridica pretentii de cota parte) asupra bunurilor imobile mai sus mentionate in situatia decesului fostei mele sotii?
7)Daca fosta mea sotie va avea un copil cu actualul ei sot, care vor fi consecintele legate de succesiune (pentru fiecare bun imobil) atat timp cat fosta mea sotie traieste?
8)Daca fosta mea sotie va avea un copil cu actualul ei sot, care vor fi consecintele legate de succesiune (pentru fiecare bun imobil) in situatia decesului acesteia?
Va multumesc anticipat si va doresc sanatate!